تاثیر نوع ریزنمونه، محیطکشت و غلظت تنظیم کننده رشد بر میزان کالزایی گیاه کنگر فرنگی (Cynara scolymus L.)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_522
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 686
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه ک
استادیار گروه باغبانی، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه کشاورزی و مناب
استادیار گروه باغبانی، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه کشاورزی و مناب
چکیده
در این تحقیق اثر محیطهای مختلف کشت و غلظت هورمونی در میزان تولید کالوس در اندامهای مختلف گیاه دارویی کنگرفرنگی مورد بررسی قرار گرفت. بذر ها ابتدا به مدت 24 ساعت در 50 میلیلیتر هورمون جیبرلین GA3 با غلظت 200 میلیگرم بر لیتر ppm200 قرار گرفتند. سپس به وسیله الکل 70 ردرصد به مدت 10 ثانیه و هیپوکلریت سدیم به مدت 20 دقیقه، جهت کشت در پتریدیش حاوی کاغذ صافی در شرایط استریل گندزدایی شدند. جوانههای سالم به منظور تولید گیاهچههای عاری از بیماری در محیطکشت نصف غلظت موراشینگ و اسکوک MS2/1 کشت گردیدند. ریزنمونههای برگ، دمبرگ و ریشه از گیاهچهها تهیه گردید و در محیطهای کشت تغییریافته ریشه از گیاهچهها تهیه گردید و در محیطهای کشت تغییریافته SH ،MS و B5 در غلظتهای 0 ، 0/5 ، 0/75 و 1 میلیگرم بر لیتر هورمون 2,4- D به اضافه 0/8 درصد آگار، به منظور تشکیل کالوس کشت شدند و در دمای 2 ± 25 درجه سانتیگراد و در تاریکی نگهداری شدند. در محیط کشت بدون هورمون که به عنوان شاهد در نظر گرفته شد هیچ گونه کالوسزایی صورت نگرفت. براساس نتایج بدست آمده از مقایسه میانگین دادهها، محیط کشت MS در مقایسه با دو محیط کشت دیگر، هر دو غلظت هورمونی 0/75 و 1میلی گرم بر لیتر 2,4-D و ریزنمونه برگ (نسبت به ریزنمونههای دمبرگ و ریشه) بیشترین کالزایی را نشان دادند.کلیدواژه ها
کنگرفرنگی، کشت بافت، کالوسزاییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.