مقایسه پرآوری دو سیر رقم محلی دشتستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_508
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه صابری

دانشجوی کارشناسی علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه

محمد هدایت

استادیار علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیچ فار

حلیمه محمدی آویزی

دانشجوی کارشناسی علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه

باقر الهی نیک

دانشجوی کارشناسی علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه

چکیده

سیر Allium Sativum یکی از محصولات قدیمی و مهم ایران بوده که علاوه بر مصارف تغذیه ای از نظر ادویه ای و داروئی نیز اهمیت زیادی دارد. در این پژوهش ضمن مقایسه کشت بافت دو سیر رقم درشت و ریز محلی دشتستان، دستیابی به پروتکل تولید سریع گیاهک های عاری از ویروس می باشد. در این خصوص ریزنمونه های تهیه شده از صفحه پایگاهی سیر پس از گندزدایی در محیط کشت MS با غلظت های مختلفی از تنظیم کننده های رشد کشت شدند. بیش ترین پرآوری هر دو رقم سیر در محیط کشت حاوی 2 میلی گرم بر لیتر BA و 0/2 میلی گرم بر لیتر NAA به دست آمد. اما در تمامی تیمارها، شاخص های پرآوری سیر رقم درشت محلی بالاتر از شاخص های پرآوری در سیر رقم ریز محلی مشاهده شد. هم چنین تعداد ریشه های تشکیل شده نیز در سیر رقم درشت محلی عدد بزرگ تری نسبت به رقم ریز محلی بدست آمد. بیش ترین تعداد ریشه متعلق به محیط کشت شاهد و حاوی 6% ساکارز در سیر رقم درشت محلی بود.

کلیدواژه ها

پرآوری، سیر، رقم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.