اندام زایی و کالوس زایی در گیاه بنگدانه تحت تأثیر تیمارهای هورمونی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_505
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1644
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی
استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره
چکیده
کشت بافت گیاهی از جمله باززایی، از مقدمات لازم برای انجام برخی مطالعات مولکولی، مانند انتقال ژن است. بر این اساس، آزمایشی برای بررسی اثر تیمارهای تنظیم کننده های رشد گیاهی بر کالوس زایی و اندام زایی گیاه بنگدانه Hyoscyamus niger در شرایط درون شیشه، طراحی و انجام شد. در این آزمایش، اثر 12 ترکیب مختلف تنظیم کننده ی رشد شامل 4 سطح TDZ 0 ، 1 ، 3 و 6 میلیگرم بر لیتر و 3 سطح IBA 0 ، 1 و 2 میلیگرم بر لیتر بر قطعات برگ مورد بررسی قرار گرفتند. صفات مورد مطالعه شامل کالو سزایی، وزن کالوس، ریشه زایی، تعداد ریشه به ازای هر ریز نمونه، طول ریشه و ساقه زایی بود. تجزیه های آماری با نر مافزارهای SPSS و Excel و مقایسات میانگین با آزمون دانکن انجام گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، بین تیمارها اختلاف معنی دار وجود داشت. در مورد کالوس زایی، بهترین تیمار ترکیب هورمونی 6 میلی گرم TDZ و 1 میلی گرم IBA بود. ریشه زایی در 2 میلی گرم در لیتر IBA به خوبی انجام گرفت، ولی طول ریشه در دو تیمار 2 میلی گرم در لیتر IBA به همراه 1 میلی گرم TDZ و نیز تیمار 1 میلی گرم IBA بهتر بود، ولی در هیچ یک از تیمارها ساقه زایی مشاهده نشد.کلیدواژه ها
اندام زایی، کالوس زایی، انتقال ژن، بنگدانهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.