بررسی کشت درون شیشهای گیاه دارویی و بومی مریم گلی Salvia sahendica
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_503
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 649
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
چکیده
گیاه Salvia sahedica گونه بومی ایران و متعلق به تیره نعناعیان Lamiaceae میباشد. جنس سالویا به دلیل داشتن زیبایی، عطر و خصوصیات دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از این پژوهش استقرار و ایجاد پروتکلی قابل تکرار برای تکثیر درون شیشهای و باززایی این گیاه و حفظ ذخایر ژنتیکی این گونههای نادر و در معرض خطر و تولید انبوه این گیاهان با معرفی بهترین محیط کشت است. بذرهای جمعآوری شده از خاستگاههای طبیعی در محیط کشت پایه موراشیگ و اسکوگ MS کشت شدند. نتایج حاصل از جوانهزنی بذور نشان داد که بکار بردن اسید جیبرلیک در محیط کشت تأثیر معنی داری روی کاهش تأخیر در جوانه زنی و درصد جوانه زنی در مقایسه با سایر تیمارها دارد. نمونههای گره مربوط به گونه S. sahendica به دست آمده از کشت بذور در چندین محیط با محیط پایهMS کشت گردیدند. تیمارها ترکیب غلظتهای مختلف 3 - ایندول استیک اسید IAA و 1- نفتالین استیک اسید NAA به طور جداگانه با غلظتهای مختلف 6 - بنزیل آدنین BA بود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بیشترین طول شاخساره 8/2 سانتیمتر تعداد برگ 21/5 تعداد میانگره 9/7 و وزن تر 0/59 گرم و خشک 0/0642 گرم در محیط حاوی یک میلی گرم در لیتر BA + یک میلی گرم در لیتر IAA در بین تیمارهای آزمایشی ریزنمونههای گره S. sahendica بدست آمد. پارامترهای ریشه نیز به طور معنیداری تحت تاثیر محیط 0/5 میلی گرم در لیترBA و 0/5 میلی گرم در لیتر IAA قرار گرفت.کلیدواژه ها
مریم گلی، تنظیم کنندههای رشد گیاهی، گیاه دارویی، ریز ازدیادی، باززایی شاخسارهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.