بررسی تکثیر Gymnocalycium mihanovichi Hibotan (Cactaceae) از طریق بذر در شرایط درون شیشه ای
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_500
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 987
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
کاکتوس ژمینوکالیسیوم میهانوویچی ،گونه ای نادر و جهش یافته است که دارای بتالایین بوده و به دلیل کمبود کلروفیل ناتوان از انجام فتوسنتز است ، با وجود باروری کم و رشد آهسته قادر به ادامه زندگی بر روی خاک نیست و تکثیر آن تنها از طریق گیاهچه های پیرامون گیاه مادری که به طور معمول بر روی پایه هلیوسرئوس و استنوسرئوس پیوند زده شده است می باشد. هدف از این تحقیق به منظور بررسی امکان ریز ازدیادی از طریق بذر و شناخت جنبه های مختلف ازدیاد این گیاه و تعیین بهترین محیط کشت و ترکیب هورمونی در شرایط درون شیشه ای است که آزمایشی با طرح پایه کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار ازدیاد این گیاه و تعیین بهترین محیط کشت و ترکیب هورمونی در شرایط درون شیشه ای است که آزمایشی با طرح پایه کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار MS همراه با 3درصد ساکارز ، 8 گرم در لیتر آگار، 2گرم در لیتر زغال فعال و 3 تیمار هورمونی با نوع و غلظت مختلف تنظیم کننده های رشد (BA, IAA,IBA) با 5/8 = pH بود. نتایج نشان داد بهترین ترکیب هورمونی برای تولید پینه ترد و تولید گیاهچه BA 2 میلی گرم در لیتر و برای ریشه زایی IAA 0/1 + BA 1/5 میلی گرم در لیتربود. شروع باززایی در تیمارهای برتر 1 ماه و برای ریشه زایی 17 روز پس از کشت مشاهده شد. با توجه به اهمیت این گونه زینتی و عدم تکثیر آن بر روی محیط خاکی با روش های سنتی تکثیر، استفاده از روش in vitro می تواند در ازدیاد این گیاه موثر باشد.کلیدواژه ها
ژمینوکالیسیوم میهانوویچی ، بذر، ریزازدیادی ، پینه ، درون شیشه ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.