در بذور فندقهای بومی ایران القا کالوس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_494
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کلانترپوردزفولی

دانشجوی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی همدان بیوتکنولوژی ارشد کارشن

سنبل ناظری

استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی همدان

جلال سلطانی

استادیار گروه بیماریها، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی همدان

چکیده

گیاه فندق Corylus avellana L به خاطر داشتن مقدار بالای روغن، اسیدهای چرب ضروری ، استرولها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی دارای ارزش به خاطر داشتن مقدار بالای روغن، اسیدهای چرب ضروری ، استرولها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی دارای ارزش in vitro مورد بررسی قرار گرفت. برای این تحقیق آزمایش فاکتوریل درقالب طرح کاملاتصادفی، در دو تکرار استفاده شد و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS بررسی گردید. ریزنمونههای بذری در پتریهای مجزا حاوی محیط پایه MS به همراه غلظتهای مختلف هورمونهای رشد ،2,4-D ؛ 0/5 ، 1 و 2 میلی گرم برلیتر و BAP 0/5 1 ، 2 و 5 میلی گرم برلیتر) کشت داده شدند. بیشترین درصد القا کالوس مربوط به محیط حاوی 2 میلی گرم درلیتر 2,4-D به همراه 0/5 میلی گرم درلیتر BAP در اکوتیپ الموت قزوین و کمترین آن مربوط به محیط حاوی 1 میلی گرم درلیتر 2,4-D میلی گرم درلیتر BAP در اکوتیپ آستانه بود.

کلیدواژه ها

فندق، کالوس، 2و 4-دی هیدروفنوکسی استیک اسید 2,4-D و 6-بنزیل آمینوپورین BAP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.