ایجاد گیاه زینتی آلسترومریا رقم White Queen عاری از ویروس TSWV توسط روش ریزازدیادی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_489
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1517
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا، گروه گیاهپزشکی، ورامین، ا
بخش تحقیقات ویروس شناسی گیاهی ، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا، گروه گیاهپزشکی، ورامین، ا
چکیده
آلسترومریا یا لیلیوم پروئی Alstroemeria spp. گیاهی است تک لپه از خانواده Alstroemeriaceae که بعنوان یکی از 10 گیاه زینتی مهم شاخه بریده در ایران و جهان محسوب می شود. آلسترومریا به عنوان یکی از میزبان های مهم زینتی توسپوویروس لکه پژمردگی گوجه فرنگی Tomato spotted wilt virus در دنیا معرفی شده است. مطمئن ترین روش تکثیر آلسترومریا برای حذف ویروس ها بطور کامل از گیاه روش کشت بافت است، که منجر به تولید گیاه سالم و عاری از ویروس می گردد. بدین منظور ریزوم نمونه های آلسترومریا آلوده به ویروس TSWV رقم White Queen از گلخانه های شهرستان ورامین به گلخانه تحقیقاتی منتقل و به صورت گلدانی نگهداری گردید. جوانه های ریزوم آلسترومریا به طول 3 سانتی متر از گیاهان گلدانی فوق جداسازی و پس از گندزدایی سطحی، قطعات 5 میلیمتری از گره جوانه های جانبی یا انتهایی ریزوم در محیط کشت MS حاوی 0/5 میلی گرم در میلی لیتر BAP و 0/2 میلی گرم در میلی لیتر NAA منتقل گردید. نمونه ها پس از قرار گرفتن در محیط کشت درون بشقابک کشت (پتری دیش)، در شرایط دمایی 21 درجه سانتی گراد با دوره نوری روزانه 16 ساعت در اتاقک رشد (ژرمیناتور) نگهداری شد. پس از 12 هفته گیاهچه های حاصله به گلدانهای استریل در گلخانه منتقل شد. در نهایت وضعیت آلودگی گیاهچه ها به توسپوویروس TSWV از طریق آزمون سرولوژیک DAS-ELISA و آزمون مولکولی رونویسی برگردان RTPCR بررسی و عدم وجود ویروس TSWV ر گیاهچه های حاصل از این روش اثبات شد. این نخستین گزارش از ایجاد گیاه آلسترومریا عاری از ویروس به روش ریزازدیادی در کشور می باشد.کلیدواژه ها
آلسترومریا، ریزازدیادی، عاری از ویروس ، White Queen ،TSWVمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.