تاثیر متقابل تنظیم کنندههای رشد بر باززایی مستقیم شاخساره از تکگره ساقه پایه رویشی سیبM7
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 497
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_482
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
پایه رویشی سیب M7 معمولترین پایه مورد استفاده و متحمل به اکثر بیماریها و سازگارترین پایه به انواع وسیعی از خاکها و اقلیمها بوده که دارای ریشه قوی و عمیق و درختی زود بازده میباشد. این پژوهش با هدف بهینهسازی محیط کشت بافت مناسب در جهت تولید پایه رویشی سیب M7 انجام گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و با هدف مطالعه تاثیر متقابل سه تنظیم کننده رشد : IBA با دو سطح غلظت 0.5μM ، 1 و NAA با دو سطح غلظت 0.5μM ، 1 و GA3 با دو سطح غلظت 1.5μM ، 3 در 8 تیمار مختلف انجام گردید. در کلیه تیمارها محیط کشت پایه MS و غلظت تنظیم کننده رشد BAP برابر با μM2.5 در نظر گرفته شد. اندازهگیریها بر اساس میانگین تعداد برگ تشکیل شده و میانگین رشد طولی (ارتفاع) نشان دهنده: برتری محیط کشت حاوی IBA μM 1.0 و GA3 μM 1.5 با میانگین 30.75 برگ بعنوان بهترین سطح برای تعداد برگ تشکیل شده و برتری محیط کشت حاوی NAA μM1.0 و GA3 μM1.5 با رشد طولی 36.6 میلیمتر بعنوان بهترین سطح برای رشد طولی ساقه بدست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صابر اصغرزاده
مدیریت سازمان جهادکشاورزی استان زنجان- مدیریت حفظ نباتات
امید عسگری
مدیریت سازمان جهادکشاورزی استان زنجان- مدیریت حفظ نباتات
ربابه شبخیز
مدیریت سازمان جهادکشاورزی استان زنجان- مدیریت حفظ نباتات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :