بررسی تاثیر تیمار های مختلف هورمونی IBA بر ریشه زایی رقم آلبرتا هلو
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_474
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 756
نویسندگان
عضو هیت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد دانشکده زیست شناسی دانشگاه شهید بهشتی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، مدیریت منطقه شرق و شمال شرق کشور، مشه
چکیده
در کشور بالغ بر 70 هزار هکتار باغ هلو وجود دارد که اغلب آنها به طور جدی با مشکل بیماری های ویروسی خصوصا شرکا یا PPV مواجه می باشند و همه ساله عملکرد کمی و کیفی آن ها به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد. هدف این تحقیق تکثیر هسته اولیه ارقام مختلف هلو می باشد. در این آزمایش در پایاندوره ی گرما درمانی و انجام تست الیزا، شاخه های عاری از ویروس در دو آزمایش مختلف به محیط ریشه زائی منتقل گردیدند. در آزمایش اول برای القاء ریشه دهی نمونه های عاری از ویروس رقم آلبرتا در محیط MS بدون هورمون و در شرایط تاریکی به مدت یک هفته و پس از گذشت زمان مذکور نمونه های مورد آزمایش در محیط های: IBA:0.5 mg/l و BAP:0.25 mg/l (5 IBA: 0.5 mg/l و NAA: 0.5 mg/l (4 IBA: 2 mg/l (3 IBA: 1 mg/l (2 IBA: 0.5 mg/l(1 کشت گردید. در آزمایش دوم نمونه های مورد آزمایش در محیط های : MS 1/2 و IBA:1 mg/l و NAA: 0.5 mg/l (4 IBA: 1mg/l(3 IBA: 0.5 mg/l و NAA: 0.25 mg/l (2 IBA:0.5 mg/l(1 به مدت 7 روز در تاریکی کشت داده و پس از گذشت زمان مذکور وارد محیط کشت MS بدون هورمون شدند. این دو آزمایش به صورت طرح کامل تصادفی انجام گردید. در آزمایش اول نتایج نشان داد که فقط در تیمار هورمونی IBA 0.5 ریشه زایی گردیده به طوریکه 70 درصد نمونه ها ریشه دار گردیدند، در آزمایش دوم در تیمار هورمونی IBA:0.5 و IBA:1 بالاترین درصد ریشه زایی( 90 در صد) مشاهده گردید.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.