کاربرد فرایندهای پلیمرشدن امولسیونی و ادمیسلی در صنعت نساجی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه بسپارش، دوره: 14، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_BSPR-14-1_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 132
نویسندگان
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
پژوهشگاه پلیمر
چکیده
در حین فرایندهای ریسندگی الیاف، تولید نخ، بافندگی پارچه یا رنگرزی آن، عملیات تکمیلی مختلف انجام می گیرد تا ارزش افزوده محصول نهایی ارتقا پیدا یابد یا فرایندهای تولید آن با مشکلی مواجه نشود. انجام عملیات تکمیلی باعث می شود تا افزون بر ایجاد تغییرات در ساختار فیزیکی و شیمیایی نخ و پارچه، ویژگی های نوینی در آنها ایجاد شده و در نتیجه دامنه کاربرد این محصولات برای رفع نیاز مشتری گسترده تر شود. فرایند پلیمرشدن امولسیونی به دلیل مزیت هایی چون سادگی فرایند تولید، امکان تولید پلیمرهایی با وزن مولکولی زیاد و مصرف کم انرژی دارای کاربردهای فراوانی در حوزه های مختلف، بهویژه صنایع نساجی است. فرایند پلیمرشدن ادمیسلی نیز ایجاد انواع پوشش های پلیمری با ضخامت اندک بر روی انواع سطوح را امکان پذیر می سازد. بنابراین، به دلیل آسانی انجام فرایند پوشش دهی، قابلیت زیادی در اصلاح خواص سطحی منسوجات دارد. از فرایندهای پلیمرشدن امولسیونی و ادمیسلی به طور گسترده در صنعت نساجی برای انجام عملیات تکمیلی الیاف، نخ و پارچه برای بهبود خواص منسوجات و ایجاد ویژگی های جدید در آنها استفاده می شود. در این مقاله، ابتدا فرایندهای پلیمرشدن امولسیونی و ادمیسلی معرفی می شوند. سپس، کاربرد آنها در صنعت نساجی شامل عملیات تکمیل منسوجات مانند دافع آب کردن، ضدآتش کردن، رسانای الکتریکی کردن، ضدمیکروب سازی، پرتوافکنی فرابنفش، معطرسازی و نیز تولید چسب های محلول در آب برای کاربرد در فرایندهای رنگرزی و چاپ پارچه مرور می شود.کلیدواژه ها
منسوجات, تکمیل, پلیمرشدن, امولسیون, ادمیسلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.