بررسی تیمار های مختلف هورمونی GA3 و BAP در مرحله ی پرآوری چهار رقم هلو

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_473
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ضرغامی

عضو هیت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

ندا حصار

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

الناز سیف

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد دانشکده زیست شناسی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

اغلب باغات هلو در ایران با مشکل جدی بیماری های ویروسی مواجه هستند که هر ساله میزان آلودگی افزایش می یابد و تاثیر منفی قابل توجهی بر عملکرد و کیفیت میوهای تولیدی دارد. هدف این تحقیق کشت ریزنمونه های تک گره عاری شده از ویروس ارقام مختلف هلو و تکثیر هسته اولیه می باشد. در پایان دوره ی گرما درمانی، شاخه هایی که در این دما دوام آورده اند و رشد نموده اند از قسمت انتهایی جدا کرده و در محیط کشت پرآوری قرار میدهیم و برای رشد در اتاق رشد با دمای معمولی 25 درجه و شدت نور 5000 لوکس نگهداری می شود. در این مرحله آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی پیاده شد. تیمارها شامل 1- چهار رقم هلو به نامهای آلبرتا، ردتاب، دیکسی و حاجی کاظمی و 2 - دو تیمار هورمونی شامل mg/l 1 : GA3- mg/l 1/5 : BAP و BAP:2 mg/l _ GA3: 2mg/l بودند. 30 روز پس از کشت ریز نمونه های ارقام مختلف در محیط ها با تیمار های مختلف هورمونی، طول، تعداد شاخه و تعداد برگ هر شیشه اندازه گیری، شمارش و ثبت گردید. در تمامی صفات با افزایش سطوح BAP و GA3 طول و تعداد شاخه و تعداد برگ افزایش یافت و بیشترین مقدار در تمامی صفات مربوط به تیمار BAP:2 mg/l _ GA3: 2mg/1 می باشد. به این ترتیب نتایج اندازه گیری نشان میدهد که رقم حاجی کاظمی تحت تیمار هورمونی BAP:2 mg/l _ GA3: 2mg/l با میانگین طول شاخه 34/7 میلی متر و تعداد شاخه 3/127 بیشترین اندازه را به خود اختصاص داد و رقم آلبرتا تحت تیمار هورمونی BAP: 1/5 mg/l _ GA3: 1mg/l با میانگین طول شاخه 23/17 میلی متر و تعداد شاخه 1/3 کمترین میزان را به خود اختصاص داد. رقم رتاب تحت تیمار هورمونی BAP:2 mg/l _ GA3: 2mg/l بیشترین تعداد برگ 38/33 را به خود اختصاص داد.

کلیدواژه ها

عاری از ویروس، ارقام هلو، تیمارهای هورمونی، شاخه زائی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.