بررسی تغییرات pH در ریزازدیادی پایه پا کوتاه کننده گلابی OH.F87
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_468
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1033
نویسندگان
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی - اصفهان
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر - بخش تحقیقات باغبانی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی - اصفهان
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی - اصفهان
چکیده
گلابی Pear از جنس Pyrus و گونه P.communis می باشد که یکی از مهمترین میوه های دانه دار می باشد از مهمترین بیماریهای این درخت بیماری آتشک می باشد که در بین راهکارهای مبارزه با این بیماری استفاده از ارقام متحمل موثرترین و اقتصادی ترین روش است. در برنامه های انتقال ژن برای افزایش تحمل به بیماری دستیابی به پروتکل ریزازدیادی و باززایی از اولویت خاصی برخوردار است . این تحقیق با هدف بهینه سازی پروتکل ریز ازدیادی پایه استاندارد وارداتی OH*F87 انجام شد و از انجایی که تیمارهای مربوط به pH در کشت بافت گلابی کمتر مورد بررسی قرار گرفته اند در این ازمایش از 5 تیمار pH 5.5 5 4.5 4 3.5 استفاده گردید و محیط با pH =5.5 به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. در سه دوره زمانی هفته 4 ، 6 و 8 از صفات پرآوری ، مجموع طول شاخه میانگین طول شاخه و باندترین طول شاخه یادداشت برداری گردید. از آنجایی که صفت پاکوتاهی در این پایه بسیار مهم می باشد به منور بررسی وجود یا عدم وجود تنوع سوماکلونال این صفت نیز ارزیابی شد. در مورد پیوستگی صفات در هفته 4 و 8 میانگین طول شاخه با صفات میانگین پرآوری و میانگین بلندترین ارتفاع پیوستگی نشان داد در حالی که در هفته 6 میانگیم پراوری با میانگین طول شاخه و میانگین بلنندترین ارتفاع پیوسته بودند. تجزیه اماره نشان داد که بهترین نتیجه از نظر تمام صفات مورد بررسی در هفته 6 بدست امد. بیشترین مجموع طول شاخه در pH =4.5 و بلندترین طول شاخه در pH=5 گزارش شد. در هفته 8 بهنرین پاسخ خا برای تمام صفات در محیط با pH=4.5 مشاهده گردید. بخصوص در مورد میزان پراوری تفاوت چشمگیر با شاهد داشت . همچنین در تعداد میانگره در هیچ کدام از تیمارها و یادداشت برداریها تفاوت معنی داری گزارش نشد که فرضیه ایجاد تنوع سوماکلونال را رد میکند.کلیدواژه ها
ریز ازدیادی ، پایه پاکوتاه کننده گلابی ، تغییرات pHمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.