نقش معلمان در ایجاد علاقه به تحصیل برای دانش آموزان دو زبانه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مدیریت و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: HUCONF04_257
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 163
نویسندگان
دکتری زبان شناسی دانشگاه فرهنگیان
دانشجو معلم رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس فاطمه الزهرا تبریز
دانشجو معلم رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس فاطمه الزهرا تبریز
دانشجو معلم رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس فاطمه الزهرا تبریز
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی نقش معلمان در ایجاد علاقه به تحصیل برای دانش آموزان دو زبانه صورت پذیرفت. در هر جامعه ای، معلم به عنوان مهم ترین مولفه تعلیم و تربیت، نقشی همه جانبه در پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان ایفا می کند. یکی از مهم ترین مولفه های پیشرفت تحصیلی، علاقه به تحصیل دانش آموزان است. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش معلم در ایجاد علاقه به تحصیل برای یادگیرندگان دو زبانه صورت گرفته است. روش تحقیق در مقاله حاضر، توصیفی – همبستگی و شیوه گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای است. استفاده از راهبردهای آموزش دو زبانه به معنی تضعیف زبان فارسی نیست. در عین حال، فراموش نکنیم که حفظ و نگهداری تنوع زبانی و فرهنگی ایران برای تقویت هویت ملی همه گروه های زبانی و قومی ضرورت دارد. این گنجینه های فرهنگی با به حاشیه رانده شدن زبان مردمانش و کند شدن یا توقف چرخه انتقال به نسل بعد در خطر نابودی قرار می گیرند. انتخاب روش مناسب، باید مبتنی بر یافته های علمی پژوهش هایی باشد که نقاط قوت و ضعف عملکرد دانش آموزان، عوامل موثر بر افت تحصیلی آن ها و نیز تاثیر شباهت یا تفاوت زبان مادری با زبان فارسی در دشواری یا تسهیل آموزش زبان فارسی را تحلیل کرده اند در این صورت در مناطق مختلف با توجه به جمعیت دو زبانه های منطقه، زبان رایج و میزان تسلط دانش آموزان به زبان فارسی در هنگام ورود به مدرسه می توان برنامه های متفاوتی برای انتقال از زبان مادری به زبان فارسی تدوین کرد. براساس بررسی های صورت گرفته شده، علاقه به عنوان مهم ترین پیش شرط یادگیری، نقش مهمی را در روند پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دو زبانه ایفا می کند و معلم به عنوان تاثیرگذار ترین شخص در فرایند ایجاد انگیزه تحصیلی، می بایست با بهره گیری از راهبردهای کاربردی و موثر، در جهت افزایش علاقه یادگیرندگان و ایجاد پویایی هر چه بیشتر در کلاس درس، گام بردارد. در این راستا استفاده از سبک مدیریت تعامل گرا، بیان معنی دار مطالب درسی، تعیین اهداف آموزشی و استفاده از مشوق های درونی و بیرونی از جمله مهم ترین راهبردهایی هستند که معلم را در بهبود موقعیت های یادگیری و افزایش انگیزه یادگیرندگان در کلاس درس یاری می دهد. جهت دستیابی به این هدف از مطالعات کتابخانه ای از قبیل مقاله ها، سایت های sid،noormags،ensani و... استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین نفش معلم و ایجاد علاقه به تحصیل دانش آموزان دو زبانه رابطه معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
نقش معلم، انگیزه ی دانش آموزان دو زبانه، علاقه به تحصیل، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوزبانهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.