تاثیر برنامه های تلویزیونی راستی آزمای محتوای رسانه ای خبریدر جنگ های شناختی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مدیریت و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: HUCONF04_218
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 93
نویسندگان
گروه مطالعات فرهنگی و رسانه ،دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه،واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران
گروه مدیریت رسانه ای ،دانشکده علوم انسانی و هنر،واحد دماوند،دانشگاه آزاد اسلامی،دماوند،ایران
چکیده
چالش مخاطبان رسانه در عصر حاضر جنگ های شناختی و جنگ رسانه ای علیه مخاطبان می باشد.امروزه دیگر جنگ های سخت بدلیل هزینه بر بودن و سختی همراه کردن توده مردم به جنگ های نرم تبدیل شده است. در این راستا برای ارکان مختلف جوامعی که مورد هجوم جنگ های شناختی قرار می گیرند وظایفی برایشان تعریف می شود.در بعد رسانه های تصویری نیز شبکه های تلویزیونی وظایفی دارند که در این پژوهش به آن خواهیم پرداخت.هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر برنامه های تلویزیونی راستی آزمای محتوای رسانه ای بر اهداف جنگ شناختی علیه مخاطبان می باشد. هدف فرعی معرفی الگوی جدید برنامه سازی تلویزیونی در راستای شناخت خبر جعلی و غلبه بر دشمن در جنگ شناختی می باشد. پژوهش حاضربا بررسی روش های ارائه شده درشبکه های تلویزیونی جهان در جهت ارائه الگوهای برنامه سازی است که بتواند در شناخت محتوای خبری جعلی آموزش دهد.سئوال اصلی این است که آیا برنامه های تلویزیونی راستی آزما تاثیری بر اهداف جنگ شناختی علیه مخاطبان دارند؟ این پژوهش فرض را بر این گرفته که برنامه های تلویزیونی راستی آزما تاثیری در مقابله با اهداف جنگ شناختی دشمن دارند.نهایتا سه مقوله شامل معرفی فناوری های شناخت محتوا ،فرهنگ سازی شناخت و بررسی راهکارهای حکمرانی معرفی شدند. بنا براین وبا استناد به مقوله های بدست آمده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قادرخواهد بود با اتکا به یافته های این پژوهش، با رویکردهای جدید برنامه سازی علیه جنگ شناختی دشمن آشنا شده و نیز به مقابله با محتوای جعلی خبری بپردازند.کلیدواژه ها
محتوای جعلی خبری(فیک نیوزها )، راستی آزمایی محتوای رسانه ای، جنگ شناختی، رسانهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.