بررسی اثر سطوح مختلف تنظیم کننده های رشد بر ریز ازدیادی گیاه به
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_463
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 804
نویسندگان
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
چکیده
درخت به با نام علمی Cydonia oblonga Mill متعلق به خانواده Rosaceae است. میوه به برای مصارف خوراکی، درمانی، آرایشی و بهداشتی استفاده میشود و از برخی ژنوتیپهای آن به عنوان پایه گلابی استفاده میشود. این گیاه بومی نواحی شمال ایران وترکمنستان است. از آنجا که بهنژادی مدرن این گیاه و تکثیر سریع با روش های سنتی میسر نخواهد بود لذا در طی این پروژه با استفاده از روش کشت بافت محیط ها و سطوح مختلف هورمونی جهت ریز ازدیادی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، ریز نمونه ها از شاخه های رشد یافته در فصل بهار پس از استقرار در فاز پرآوری در 3 محیط کشت MS حاوی 1/5 میلی گرم در لیتر BAP و محیط کشت MS به همراه یک میلی گرم در لیتر BAP 3 میلی گرم در لیتر GA3 یک میلی گرم در لیتر Ascorbic acide و 100 میلی گرم در لیتر فلوروگلوسینول و محیط کشت MS حاوی 3 میکرو مولار در لیتر BAP ، 0/5 میکرو مولار در لیتر IBA ؛ 0/5 میلی گرم در لیتر GA3 و 100 میلی گرم در لیتر فلوروگلوسینول انتقال داده شدند و شاخص های گیاهچه های حاصل از هر ریز نمونه ، ارتفاع، تعداد برگ و مساحت برگ اندازه گیری شد. پس از بررسی های آماری بیشترین تعداد گیاهچه های حاصل از هر ریز نمونه 1/5 ، بیشترین ارتفاع 2/2 میلیمتر، بیشترین تعداد برگ 10/8 و بیشترین مساحت برگ 49/3 میلیمتر مربع در محیط سوم حاصل شد.کلیدواژه ها
Cydonia oblonga Mill ، کشت بافت، ریز ازدیادی، تنظیم کننده های رشدمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.