اثر تنش شوری کلریدسدیم بر جذب عناصر پرمصرف و کم مصرف توسط پایههای نارنج و پونسیروس در شرایط درون شیشهای
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_457
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 888
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ز
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
چکیده
یکی از مهمترین مشکلات مرکبات در نواحی خشک و نیمهخشک، از جمله ایران تنش شوری م یباشد. شوری نه تنها باعث کاهش عملکرد و کیفیت میوه دردرختان مرکبات م یشود، در جذب عناصر پرمصرف و ک ممصرف نیز تاثیر م یگذارد. بنابراین ارزیابی توانایی پایههای مرکبات در جذب عناصر غذایی در شرایط تنش شوری اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابراین شناخت آستانه و میزان مقاومت به شوری در پایه های مرکبات امری ضروری است. اثر تنش شوری کلریدسدیم بر جذب عناصر پرمصرف و کم مصرف توسط پایه های نارنج Citrus aurantium L و پونسیروس (Poncirus trifoliata Raf) در شرایط درون شیشه ای بررسی شد. ریزنمونههای هر دو پایه به محیط پرآوری جامد موراشیگ و اسکوگ MS شامل 8/9 میکرومولار بنزیل آدنین BA و 0/5 میکرومولار نفتالین استیک اسید NAA با غلظتهای مختلف کلرید سدیم NaCl صفر، ، 50 ، 100 ، 150 و 200 میلیمولار منتقل شدند. نتایج نشان داد با افزایش سطح شوری میزان جذب عناصر نیتروژن N فسفر P پتاسیم K روی Zn و آهن Fe کاهش ولی غلظت سدیم (Na) ، کلر Cl بافت افزایش یافت. پایه نارنج در غلظت های بالای شوری نیتروژن، فسفر و آهن بیشتر و سدیم و کلر کمتری نسبت به پونسیروس جذب کرد و پایه کارآمد از نظر جذب عناصر پرمصرف و کم مصرف در شرایط تنش شوری بود.کلیدواژه ها
نارنج، پونسیروس، تنش شوری درون شیشه ای، عناصر پر مصرف، عناصر کم مصرفمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.