تاثیر قند های مختلف در تولید میکرو تیوبرهای دو رقم سیب زمینی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 491

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_428

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

مشکل اساسی برای تولید سیب زمینی Solanum tuberosum L فراهم کردن بذر خوب و با کیفیت است. تولید بذر سالم از طریق ریزازدیادی و تولید میکروتیوبر برای کاهش یا قطع وابستگی به واردات بذر در کشور ضروری میباشد. بدین منظور تحقیقی تحت عنوان بررسی تاثیر سطوح مختلف قندهای محیط کشت ساکارز، فرکتوز و گلوکز در محیط کشت MS بر تولید میکروتیوبرهای دو رقم سیب زمینی آگریا و سانته تحت شرایط این ویترو به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که در بین قندهای مختلف به عنوان محیط کشت و غلظت های قند 1/5 ، 3 و 4 % و ارقام اختلاف معنی داری وجود دارد. در بین محیط های کشت ساکارز، گلوکز و فرکتوز، محیط کشت ساکارز بیشترین تاثیر را در تولید میکروتیوبر ارقام آگریا و سانته داشت که نشان از سنتز طبیعی این قند به وسیله گیاه و انتقال آن در گیاه است. از طرف دیگر رقم اگریا در قندهای مختلف و غلظت های مختلف در مقایسه با رقم سانته از نظر صفات مطالعه شده برتری داشت که این اختلاف میتواند به دلیل تفاوت خصوصیات ژنتیکی و فیزیولوژیکی بین دو رقم باشد. بنابراین با وجود وزن و ابعاد کمتر میکروتیوبر، به دلیل سلامتی و میزان کمتر پژمردگی استفاده از میکروتیوبرهای بذری سیب زمینی به خصوص رقم آگریا برای کشت در مزرعه در مناطق تولید سیب زمینی توصیه میشود.

نویسندگان

رضا شیرمحمدی

دانشجوی کارشناس ارشد تکنولوژی بذر ، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی ، دانش

رضا صدر آبادی

دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد مشهد

محسن نبوی کلات

دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Altindal, D. and Karadogan, T. 2010. The effect of carbon ...
  • Karadogan, T. 1999. The effect of different culture media on ...
  • Davies, H. V. and Viola, R. 1994. Control of sugar ...
  • Bolandi, A. R. 2008. Effect of plant density and microtuber ...
  • نمایش کامل مراجع