ارزیابی تنوع ژنتیکی 18 ژنوتیپ یونجه Medicago sativa با استفاده از پروتئین های محلول به روش SDS-PAGE
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_415
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 861
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشا
استادیار دانشگاه پیام نور و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ک
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه
کارشناس ارشد اصلاح نباتات
چکیده
یونجه ملکه گیاهان علوفه ای است که بعلت پروتیئن زیاد و خوش خوراکی، شاید از مهمترین و بهترین علوفهها باشد. تنوع ژنتیکی بر اساس نشانگرهای مختلف نقش کلیدی در برنامههای به نژادی ایفا میکند. یکی از مهمترین شاخصها جهت انتخاب والدین است. در این تحقیق، الگوی پروتئینی 18 ژنوتیپ یونجه دائمی (Medicago sativa با استفاده از پروتئینهای محلول مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره گیری از 0/3 گرم برگ هر ژنوتیپ با روش لاملی انجام شد و با استفاده از ژل پلی اکریل آمید تنوع باندهای پروتئینی در بین ژنوتیپها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در بین ژنوتیپها از لحاظ تعداد باندهای پروتئینی، محل قرار گرفتن روی ژل، تراکم و شدت باندها اختلاف وجود داشت. تعداد 24 باند در ژنوتیپهای مطالعه شده مشاهده گردید که بیشترین تعداد باندها مربوط به ژنوتیپ 5 و کمترین تعداد مربوط به ژنوتیپهای 12 و 14 بود. تجزیه خوشهای بر اساس ضریب تشابه جاکارد انجام شد و جمعیتهای مورد بررسی به 3 کلاستر تقسیم شدند. سپس با استفاده از ماتریس تشابه تجزیه مختصات انجام گرفت که نتایج تجزیه کلاستر را تائید نمود. ماتریس تشابه بر مبنای ضرایب جاکارد، نشان داد که بیشترین شباهت و کمترین فاصله ژنتیکی مربوط به ژنوتیپهای ( 17 و 16 ) ( 9 و 6 ) و (7 و 3 ) با ضریب تشابه یک و کمترین تشابه و بیشترین فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپهای (14 و 2 ) (12 و 3 ) و (12 و 7) با ضریب تشابه 23 /. بود.کلیدواژه ها
یونجه، تنوع ژنتیکی، پروتئین SDS-PAGEمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.