بهبود مدل جهانی جزرومدی با استفاده از دادهگواری مشاهدات ژئودتیکی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی (ژئوماتیک ۱۴۰۳)
- کد COI اختصاصی: NCEGIT28_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 240
نویسندگان
سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت آبنگاری و امور جزرو مدی
سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت آبنگاری و امور جزرو مدی
سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت آبنگاری و امور جزرو مدی
چکیده
همانطور که می دانید مطالعه و مدلسازی پدیده جزرومد برای متخصصان علوم زمین و دریا بسیار حائز اهمیت می باشد و تاکنون تلاشهای گوناگونی در این زمینه صورت گرفته است . با ظهور ماهواره های ارتفاع سنجی مدلهای جزرومدی مختلف جهانی گسترش یافته اند. با این حال، دادههای ماهوارههای ارتفاع سنجی در مناطق ساحلی بدلیل ردپای (فوت پرینت ) ماهواره دارای مشکل هستند و همچنین مدلهای جزرومدی جهانی به منظور استفاده به صورت محلی نیازمند استفاده از مشاهدات میدانی و کالیبراسیون هستند، لذا انتظار می رود بتوان با کمک تایدگیج های ساحلی ، مدل جزرومدی جهانی را برای آبهای ایران بهبود بخشید. در این پژوهش ، به منظور بهبود مدل جزرومدی FES۲۰۱۴ از دادههای تایدگیج های ساحلی منطقه خلیج فارس و دریای عمان و همچنین دادههای ماهواره-های ارتفاعسنجی استفاده می شود. به منظور بهبود این مدل، از داده گواری به روش وردشی ۱ ۳D-Var استفاده می شود. در این روش یک تابع هدف تعریف می گردد که با مینیمم سازی این تابع هدف، ضرایب مدل جهانی که در بسط چند جمله ای فوریه استفاده می شوند و همان دامنه و فاز مولفه های جزرومدی می باشند، به بهترین نحو ممکن تصحیح و کالیبره می شوند که منجر به بهبود مدل جهانی جزرومدی FES۲۰۱۴ در منطقه ی مطالعاتی می گردد. نتایج بدست آمده نشان داد، داده گواری مشاهدات تایدگیج های ساحلی و مشاهدات ماهواره های ارتفاع سنجی در مدل FES۲۰۱۴، سبب بهبود این مدل در مدلسازی سطح لحظه ای آب می شود. RMSE مقایسه میان مشاهدات ایستگاههای کنترل تایدگیج های ساحلی بنادر شهید رجایی ، خارک و امام خمینی با مدل داده گواری شده به ترتیب برابر، ۰۷۱,۰ متر، ۰۸۶,۰ متر و ۰۸۲,۰ متر شد. این مقادیر قبل از داده گواری مدل FES۲۰۱۴ به ترتیب ۱۱۸,۰ متر، ۱۳۸,۰ متر و ۱۳۵,۰ متر بود.کلیدواژه ها
مشاهدات تایدگیج ، مشاهدات ماهوارههای ارتفاعسنجی ، مدل جزرومدی ، دادهگواری مشاهدات، چند جمله ای فوریهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.