بهبود تولید زیست توده در آب پنیر و تجزیه مقایسه ای توده پروتئینی مخمرها با استفاده از الکتروفورز SDS-PAGE
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_400
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 741
نویسندگان
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذ
دانشیار بخش میکروبیولوزی و بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشو
کارشناس ارشد پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرق
چکیده
آب پنیر محصول قابل بازیافتی از صنایع شیر است که معمولاً حاوی مقادیر بالایی لاکتوز ( 8 -4 درصد) مقدار کمتری ترکیبات نیتروژن و مقادیر جزئی ویتامین و مواد معدنی می باشد. لاکتوز ماده مغذی اصلی آب پنیر میباشد که میتواند از نظر اقتصادی مورد استفاده قرار گرفته و به جزئی ویتامین و مواد معدنی می باشد. لاکتوز ماده مغذی اصلی آب پنیر میباشد که میتواند از نظر اقتصادی مورد استفاده قرار گرفته و به SCP تبدیل گردد. برای این منظور، 12 جدایه مخمر از نظر رشد و تولید پروتئین تک سلولی در آب پنیر مورد بررسی قرار گرفتند. از میان این گونه ها، کریپتوکوکوس لورنتی Y7 بیشترین تولید SCP را در آب پنیر با مقدار محصول 0/50 ± 18/84 گرم در لیتر بخود اختصاص داد. غنی سازی اب پنیر با استفاده از نمک های معدنی بعنوان منبع ازت، تولید بیومس را افزایش داد. آزمایشات مقدماتی نشان داد که در میان، مخمرهای انتخابی در این پژوهش، 6 گونه مخمر به ترتیب: Y7 کریپتوکوکوس لورنتی، Y12 کریپتوکوکوس فلاووس، Y10 گونه کاندیدا Y1 تریکوسپورون پولولانس، Y2 کاندیدا کورواتا و Y4 بوللرا اوریزا زیست توده نسبتاً بالایی در آب پنیر استریل، غیر استریل و غنی سازی شده تولید کردند. پروفایل های پروتئینی گونه های کریپتوکوکوس لورنتی، کریپتوکوکوس فلاووس، گونه کاندیدا ، استریل و غنی سازی شده تولید کردند. پروفایل های پروتئینی گونه های کریپتوکوکوس لورنتی، کریپتوکوکوس فلاووس، گونه کاندیدا ، D SDS-PAGE 1 به منظور انگشت نگاری مقایسه ای پروتئوم تهیه گردیدند. الگوی باندهای پروتئینی مختلف بطور جداگانه در سویه های کریپتوکوکوس لورنتی و گونه کاندیدا در مقایسه با گونه های کریپتوکوکوس فلاووس، تریکوسپورون پولولانس، کاندیدا کورواتا و بوللرا اوریزا ، تائیدی بر طبقه بندی آنها به عنوان گونه های متقاوت می باشد.کلیدواژه ها
زیست فناوری ، مخمر، توده پروتئینی، آب پنیر، زیست تودهمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.