بررسی رابطه ی خودشفقت ورزی و انعطاف پذیری روانشناختی با فرسودگی شغلی در معلمان شهرستان شیراز
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی علوم روان شناختی و آموزشی
- کد COI اختصاصی: WCMMPS09_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 270
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده
زمینه و هدف: فرسودگی شغلی واکنشی طولانی مدت به محرک های تنش زای عاطفی و میان فردی مزمن در شغل است، وتوسط سه بعد خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و کاهش پیشرفت فردی تعریف می شود . روش بررسی: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین خود شفقت ورزی و انعطاف پذیری روانشناختی با فرسودگی شغلی معلمان انجام شد. روش این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری آن عبارت است از تمامی معلمان شهرستان شیراز که از بین آنها، تعداد ۱۶۴ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه پذیرش وعمل نسخه دوم (AAQ-II)، مقیاس شفقتورزی به خود (SCS) و پرسشنامه فرسودگی شغلی مازلاچ (MBI) استفاده شد.جهت تحلیل و تبیین داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. یافته ها: نتایج نشان داد بین انعطاف پذیری روانشناختی و خود شفقت ورزی با فرسودگی شغلی رابطه معناداری وجود دارد. نتیجه گیری: به دلیل وجود ارتباط معنادار بین خودشفقت ورزی، انعطاف پذیری روانشناختی و فرسودگی شغلی معلمان، آموزش و پرورش و سایر ارگان های مربوطه می توانند در کنار در نظر گرفتن برنامه های آموزشی، خدمات حمایتی و رفاهی را نیز برا ی معلمان در جهت افزایش خودشفقت ورزی و انعطاف پذیری روانشناختی ارائه کنند.کلیدواژه ها
خودشفقت ورزی، انعطاف پذیری روانشناختی، فرسودگی شغلی، معلمان شهرستان شیرازمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.