جداسازی چندین استرین مربوط به جنس Xanthomonas از لکه های برگی و میوه گوجه فرنگی در استان خراسان رضوی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_373
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 811
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی ،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه فردو
ستادیار گروه گیاهپزشکی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گیاهپزشکی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار گروه گیاهپزشکی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در تابستان 1390 از مزارع گوجه فرنگی در استان خراسان رضوی بازدید به عمل آمد. در طی بازدید های مکرر روی میو های گوجه فرنگی لکه های سیاه برجسته که به وسیله ی حاشیه آبسوخته محصور شده بودند مشاهده گردید. همزمان با رسیدن میوه ها، لکه ها توسعه یافته و گاهی تا حدود یک سانتی متر قطر داشتند. علایم روی برگ بسته به میزان رطوبت متفاوت بود. یک باکتری گرم منفی، زرد رنگ و هوازی از برگها و میو های دارای علایم جداسازی گردید کلنی باکتری ها روی محیط آگار غذایی حاوی ساکارز،زرد،برجسته،صاف و غیر لعاب دار بود. جدایه ها اکسیداز منفی و غیر فلورسنت بوده و در دمای 25 - 30 درجه سانتی گراد رشد کردند. استخراج زانتومونادین بیانگر وجود این رنگدانه در استرین های جداشده بود. آزمون فوق حساسیت روی توتون جدایه ها با مایه زنی روی توتون کولتیوار Xanthi و شمعدانی نشان داد که استرین های جدا شده فقط روی شمعدانی قادر به ایجاد واکنش فوق حساسیت بودند در حالی که بر روی توتون ایجاد لکه های کلروتیک می نمودند. همچنین آزمون بیماری زایی جدایه ها روی برگها و میوه های گوجه فرنگی از طریق تزریق سوسپانسیون باکتری به اثبات رسید. این اولین گزارش از وجود یک گونه متعلق به جنس Xanthomonas در استان خراسان رضوی می باشد. تحقیقات بیش تر برای تایید جنس و گونه باکتری مزبور در حال انجام است.کلیدواژه ها
گوجه فرنگی،لکه برگی ، Xanthomonassp ، مشهدمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.