بررسی امکان تکثیر چند باکتری محرک رشد گیاه درچای کمپوست Vermiwash
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_371
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 894
نویسندگان
ستادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
چکیده
مایه تلقیح باکتریایی از جمله مواد بیولوژیکی هستند که نقش مهمی در افزایش عملکرد بعضی از گیاهان از جمله لگم ها دارند. در ساخت مایه تلقیح ابتدا باکتری انتخابی در محیط مناسب تکثیر داده می شود و پس از تکثیر از زمان تولید در کارخانه تا زمان مصرف در مزرعه روی محیط حامل مناسب نگهداری شود. در روش و مقیاس آزمایشگاهی معمولاً از محیط کشت Yeast Mannitol Broth(YMB) یا Nutrient Broth(NB) برای تکثیر آنها استفاده می شود. گرانی و وارداتی بودن مواد تکثیر دهنده باعث افزایش قیمت محصول تولیدی(مایه تلقیح) می شود. لذا در هنگام تولید کود های بیولوژیک در مقیاس زیاد معمولاً از آب پنیر ، ملاس چغندر قند و عصاره جو برای تکثیر باکتری های ریزوبیومی استفاده می شود. در خصوص استفاده از ورمی واش به عنوان ماده تکثیری باکتری های محرک رشد و از جمله ریزوبیوم ها گزارشات کمی وجود دارد. لذا در این تحقیق امکان استفاده از غلظتهای مختلف چای کمپوست یا ورمی واش 20 40 60 80 و 100 در صد) به عنوان ماده تکثیر دهنده برای چند باکتری محرک رشد گیاه ،Azospirillum irakense P.fluorescens و Pseudomonas putida با یکی از محیط های عمومی تکثیر باکتری یعنی محیط کشت Nutrient Broth بررسی شدند و در نهایت معلوم گردید که بین باکتری های محرک رشد گیاه از لحاظ توانایی رشد و تکثیر در محیط مذکور تفاوت وجود دارد و بیشترین تعداد باکتری بعد از 96 ساعت انکوباسیون مربوط به باکتری Pseudomonas putida بود. اثر غلظت ورمی واش روی جمعیت باکتری ها نشان داد که در صورت استفاده از غلظت های بالاتر ورمی واش( 60 درصد)، این ماده تونایی تکثیر باکتری های مورد نظر را تا حد محیط کشت های Nutrient Broth دارد و می تواند در پروسه تکثیر از آن استفاده نمود.کلیدواژه ها
چای کمپوست ، آزوسپیریلوم ، پسودوموناس ، نوترینت براسمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.