جایگاه مدرسه در ترویج اقامه نماز بین نسل نو: چالش ها و راهبردها
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی علوم روان شناختی و آموزشی
- کد COI اختصاصی: WCMMPS09_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 443
نویسندگان
دکتری آموزش زبان انگلیسی، دبیر زبان انگلیسی آموزش و پرورش شهرستان آستارا، گیلان، ایران
چکیده
از اهداف اصلی جامعه اسلامی، تربیت نسل متدین و مومن و پایبند به ارزش های اسلامی است به نحوی که بتوانند در دنیایپرآشوب و پرفراز و نشیب امروز بیانگر و فریادگر ارزش های اسلامی و انسانی در دنیا باشند. ترویج نماز به عنوان نماد دینی،اسلامیت و ایمان به خدا و نگرش عملی به آن جایگاه بالایی در جامعه ما دارد و از موضوعات مهم و ضروری در مجموعهبرنامه های آموزشی و فرهنگی می باشد. هدف این پژوهش شناسایی چالش های مدارس برای ترویج اقامه نماز در بین نسلنو و ارائه راهکارهایی برای رفع این چالشها بود. در این پژوهش کیفی از روش مروری و کتابخانه ای استفاده شد که برایاین منظور، مطالب مرتبط با حوزه مورد مطالعه از روایات، احادیث و مقالات علمی استخراج شدند و پس از بررسی و تحلیلآنها در پژوهش حاضر مورد استفاده قرار گرفتند. یافته های پژوهش بیانگر این بود که مدارس برای نهادینه سازی فریضهنمازخوانی در بین نسل نو با چالش های جدی مواجه می شوند که از میان آنها میتوان به "گسترش اطلاعات غیراخلاقیفضای مجازی و غالب شدن آنها بر اندیشه های اسلامی نسل نو، بی تفاوتی برخی خانواده ها در رابطه با نمازنخوانی فرزندان وعدم توجه کافی محتوای کتب درسی به رشد شناختی دانش آموزان نسبت به فریضه نمازخوانی" اشاره کرد. همچنینیافته ها نشان داد که برای برون رفت از این چالش ها، مدارس باید بر چهار راهکار اساسی"الگوسازی، فرهنگ سازی،جوانسازی محیط و تشویق" بین نسل نو اهتمام بیشتری داشته باشند. با توجه به نقش نماز در تامین سلامت روانی وجسمانی افراد، یافته های این پژوهش می توانند در برنامه ریزی های آموزشی مفید واقع شوند تا بدین طریق، موجبات ترغیبو ترویج فرهنگ نمازخوانی میان دانش آموزان مهیا شود.کلیدواژه ها
چالش ها، راهکارها، مدرسه، نسل نو، نمازاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.