فعالیت آلفا آمیلاز در ابریشم باف پاییزی Hyphantria cunea روی میزبان های گیاهی مختلف
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_368
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 890
نویسندگان
گروه گیاهپزشکی،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران،کرج
گروه گیاهپزشکی،پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران،کرج
گروه گیاهپزشکی،دانشکده علوم کشاورزی،دانشگاه گیلان، رشت
گروه گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
ابریشم باف پاییزی یک آفت ویرا ن کننده درختان در شمال آمریکا است که امروزه به تمام نواحی پراکنده شده است. اولین بار در سال 2002 از ایران گزارش گردید. با تغذیه از درختان مختلف باعث آسیب شدید درختان دارای اهمیت تجاری و درختان فاقد اهمیت تجاری شد.آنزیم آمیلاز مهمترین آنزیم گوارشی بسیاری از حشرات طی دوران لاروی و حشره کامل می باشد . در این مطالعه فعالیت ای ن آنزیم روی برگ های یازده میزبان گیاهی شامل سرو،صنوبر،سیب،نارون،توت،افرا،بلند مازو و آلوچه مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام آزمایش صد تخم ابریشم باف پاییزی به گیاهان ذکر شده انتقال یافت برگ های تازه روزانه به ظروف پرورش به ابعاد 15*15*15 انتقال یافت که هر ظرف حاوی بیست لارو بود.اواسط سن دوم لاروی تا اواسط سن پنجم لاروی برای سنجش آنزیم مورد استفاده قرار گرفت. بیان این نکته ضروری است که دما و رطوبت نیز برای کاهش اثر عوامل محیطی ثابت بود(دما 2 ± 28 درجه سانتی گراد و رطوبت 5 ± 60 درصد). برای آزمایش آنزیمی کانال گوارش لاروها روی آب مقطر و یخ از ناحیه پشت آن ها تشریح شد . معده میانی آن ها در بافر یونیورسال یکنواخت شد و پس از سانتریفوژ در 15000 دور به مدت 20 دقیقه و دمای 4 درجه سانتی گراد مایع رونشین آن برای سنجش فعالیت آنزیم استفاده شد .فعالیت این آنزیم در سن دوم لاروی در میزبان نارون بیشترین و در افرا کمترین بود. در سن سوم لاروی این آنزیم روی میزبان نارون و صنوبر دارای بیشترین فعالیت و روی سیب دارای کمترین فعالیت بود.همچنین در سن چهارم لاروی روی سیب دارای بیشترین و روی افرا دارای کمترین فعالیت بود.در سن پنجم لاروی نیز بیشترین فعالیت روی سیب و کمترین فعالیت روی نارون بود.بیان بالای آنزیم آمیلاز در سن پنجم لاروی ممکن است به دلیل نیاز بالای حشره به کربوهیدرات در مرحله نهایی رشد قبل شفیره شدن باشد.در این مطالعه مشاهده شد که فعالیت آمیلاز در سنین لاروی دوم،چهارم و پنجم روی سیب و صنوبر بالاست که دلیل آن ممکن است میزان بالای کربوهیدرات در این دو گیاه باشد. تعیین پروفایل آنزیمی در گیاهان مختلف می تواند در افزایش دانش ما در استراتژی های ممکن در کنترل آفات کمک نماید.کلیدواژه ها
ابریشم باف پاییزی، آنزیم آمیلاز، کربوهیدرات، میزبان گیاهیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.