مبانی کرامت ذاتی انسان از منظر قرآن کریم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: RICCONF11_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 94
نویسندگان
چکیده
کرامت انسان در اصطلاح دینی فضیلت و شرافتی است که او را از دیگر آفریده ها متمایز می کند. از واژه های مرتبط با کرامت ، عزت ، شرافت و تفضیل است . این تحقیق با روش روش توصیفی تحلیلی و در پاسخ به این سوال اصلی که مبانی کرامت ذاتی انسان از منظر قرآن کریم کدامند؟مورد بررسی قرار گرفته و به این نتیجه دست یافته است که : مرز بین کرامت ذاتی و اکتسابی انسان به خوبی در قرآن کریم مشخص است . شهروندان جامعه اسلامی اعم از اهل کتاب ، مسلمان و غیر آن همگی دارای کرامت ذاتی هستند و به تبع این کرامت ذاتی ، از حقوق طبیعی و پایه ای برخوردارند. آیات قرآن کریم نشان می دهد همه انسان ها دارای کرامت ذاتی هستند و مجموعه حقوق اولیه آدمی به عنوان حقوق پایه ناشی از کرامت ذاتی اوست و این کرامت و حقوق برای هر فردی اعم از مسلمان و غیرمسلمان به رسمیت شناخته شده و تخلف از آن یا سلب آن علاوه بر مجازات دنیوی دارای پیامدهای اخروی نیز خواهد بود.کلیدواژه ها
کرامت ذاتی ، کرامت اکتسابی ، قرآن کریم .اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.