جداسازی و شناسایی باکتریهای سودوموناس فلورسنت از ریزوسفر گوجهفرنگی و اندازهگیری فاکتورهای محرک رشدی آنها
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_361
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2026
نویسندگان
دانشجوی ارشد، بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و مناب
استادیار گروه علوم خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
باکتریهای تحریککننده رشد گیاهان زراعی از جنس سودوموناس به دلیل توزیع گسترده در خاک و توانایی کلونیزاسیون ریزوسفر بسیاری از گیاهان با تولید اکسین، حلکنندگی فسفات و تولید سیدروفور از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. هدف از این پژوهش جداسازی باکتری سودوموناس فلورسنت از خاک ریزوسفری گیاه گوجهفرنگی منطقه خانببین استان گلستان و تعیین فاکتورهای PGPR آن میباشد. بدین منظور حدود 10 گرم خاک فرا ریشه ای به همراه ریشه به محلول 1% بافر منتقل شد و بعد از رقتسازی به محیط کشت اختصاصی King B جامد انتقال یافت و با تست پرتودهی با لامپ UV کلنیهایی که پرتوافشانی واضحتری داشتند، انتخاب و خالصسازی شدند و فاکتورهای محرک رشدی ایزولهها از قبیل توانائی تولید سیدروفور( با روش نیمه کمی در محیط CAS-Agar اندازهگیری توان تولید اکسین( با روش رنگ سنجی)، اندازهگیری کیفی توان حل فسفات معدنی نامحلول( با استفاده از محیط پیکوفسکی PKV انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که از 17 ایزوله مورد بررسی ایزوله 2A با توان تولید اکسین 25/15 میلی گرم در لیتر در حضور تریپتوفان، تولید سیدروفور 2/17 نسبت قطر هاله به کلنی و با حلالیت فسفات معدنی 2/48 نسبت قطر هاله به کلنی به عنوان بهترین ایزوله برای تهیه مایه تلقیح انتخاب شد.کلیدواژه ها
سودوموناس فلورسنت، باکتریهای تحریککننده رشد، اکسین، سیدروفورمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.