چند شکلی ریزماهواره ای و تنگنای ژنتیکی در جمعیت بز نجدی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیژن محمودی

دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک ، گروه ژنتیک، دانشگاه دولتی باکو و کارشناس ا

مرتضی دلیری

استادیار پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، گروه بیوتکنولوژی د

بهمن پناهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

جمعیت های بز ایران به عنوان یکی از ذخایر ارزشمند منابع بزهای جهان شناخته شده اند. این مطالعه برای تجزیه وتحلیل ژنتیکی در سطح مولکولی در جمعیت بزهای نجدی با استفاده از سیزده نشانگر ریز ماهواره انجام شد. تعداد کل آللهای مشاهده شد 1ه 8 آلل با میانگین 6.23 آلل در هر جایگاه و دامنه بین 3 آلل در ریزماهوار ه OarAE133 و 9 آلل در ریزماهواره OarJMP23 برآورد گردید. مقادیر هتروزایگوتی مشاهده شده، محتوای اطلاعات چندشکلی، شاخص شانون و هتروزیگوتی مورد انتظار به ترتیب 0.78 ، 0.71 ، 1.58 و 0.75 برآورد گردید. فقط چهار جایگاه از سیزده جایگاه مورد مطالعه در تعادل هاردی واینبرگبود. میانگین همخونی Fis برابر 0.042 - بود و از 13 جایگاه فقط پنج جایگاه دارای Fis مثبت و بقیه منفی بودند. فرضیه وجود تنگنای ژنتیکی بر پایه سه مدل جهش SMM وTPM ، IAM استفاده از سه نوع آزمون علائم ، استاندارد کردن تفاوت ها و ویلکاکسون مورد آزمون قرار گرفت که نتیجه نشان از عدم وجود تنگنای ژنتیکی برای جمعیت مذکور در سالهای اخیر را تایید کرد. ای 3ن 1 جایگاه میکروستلایت می تواند جهت مطالعات ژنتیکی و ارزیابی ساختار جمعیت ها در جمعیت های بز ایران مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

تنگنای ژنتیکی، تنوع ژنتیکی، ریزماهواره ، بز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.