تخلفات شهری؛ تبیین نقش قوانین و مقررات در شکل گیری آن (مطالعه موردی: شهردای منطقه ۱۲ شهرداری تهران)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN13_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین جان بابانژاد

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران، پژوهشگر جهاد دانشگاهی

عبدالرسول سنبلی

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران

داود اوسط جهرمی

کارشناس ارشد عمران گرایش ساز دانشگاه زند شیراز، مدرس دانشگاه

چکیده

این پژوهش به بررسی و ارزیابی نقش قوانین و مقررات در تخلفات شهری در شهردای منطقه ۱۲ شهرداری تهران پرداخته است.رویکرد حاکم بر پژوهش رویکرد توصیفی و تحلیلی می باشد ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه و تحلیل ابزار با استفاده از نرم افزارspss صورت گرفته است. نتایج حاکی از آن است. نداشتن ضمانت اجرایی قوانین و مقررات و عدم انعطاف پذیری آن نسبت. به مسائل روز جامعه شهری مهم ترین عامل در شکل گیری تخلفات شهری است. نتایج نشا می دهد در بخش ایمنی کالبدی ساختماندر منطقه ۱۲ ، قوانین و مقررات شهری رعایت نمی شود عدم وجود نهاد نظارتی و یا سهل انگهاری و عدم نظارت صحیح توسطشهرداری ها در شکل گیری تخلفات شهری بسیار نقش دارد سنجش رابطه بین دو متغییر قوانین و مقررات شهری و تخلفات شهرینشان از وجود ارتباط معنادار بین دو متغییر است. مهم ترین تخلفات شهری در منطقه ۱۲ ، عدم رعایت آیین نامه زلزله و تجاوز بهحریم معابر، ساخت در کاربری غیرمجاز و مهمترین عوامل در شکل گیری تخلفات شهری در منطقه ۱۲، ضعف ارگان های دولتی وسهل انگاری و عدم نظارت صحیح بر ساخت و سازها توسط شهرداری هاو عدم تعیین وضعیت اراضی با کاربری های عمومی از طرفمتولیا کاربری بوده اس. کمیسیو ماده های ۱۰۰، ۵۵، ۵ و ضوابط، مقررات و تبصره های مربوط به این کمیسیون ها تاثیر زیادی در شکل گیری تخلفات شهری داشته اند که لزومه توجه بیشتر مسئولین شهری و بالادستی را برای تحول در این زمینه می طلبد بسیاریاز محققان، کارشناسان و مدیران اعتقاد دارند ارتقای آگاهی مردم و فرهنگ سازی آنها در استفاده صحیح از قوانین و مقررات درکاهش تخلفات شهری نقش زیادی دارد.

کلیدواژه ها

تخلفات شهری، ساخت و سازها، ضواب و مقررات شهری، منطقه ۱۲

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.