بنیان سازی علوم گیاهی با ژنتیک گیاه درمانی و روش های استخراجی نوین
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ENGIN13_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 85
نویسندگان
استاد دانشکده فنی وحرفه ای امام صادق ارزوئیه
چکیده
به موازات آن که روایت پیشرفت در جغرافیای پزشکی ایران را به عنوان اولین اصل و اولویت تولید درمحصولات گیاهی در سطحوسیع در نظر داشته ایم . تلاش کرده ایم تا برداشتمان از پیشرفت ، مرکز محور نباشد . سخت معتقدیم که اگر ایران بخواهد آبادتر وپیشرفته تر باشد ،این رشد باید به وسعت «همه جغرافیای ایران» رخ دهد ؛بنابراین برای نشان دادن ارزش تحقق چنین اتفاقی ،باید همان طور که در پرداخت مسائل و چالش ها قائل به عدالت رسانه ای و متوازن هستیم . در مسیر موفقیت ها و حرکت های رو بهپیشرفت هم باید این اولویت و نگاه را رعایت کنیم . با این حال نباید فراموش کرد که استفاده مستقیم داروهای شیمیایی با عوارضجانبی ناخواسته زیادی همراه است . به همین دلیل در دهه های اخیر ، در زمینه طراحی سیستم های داروسازی و دارو رسانی جدید،به ویژه با استفاده از ژنتیک گیاهان دارویی مطالعات زیادو عملکردهای ساختار بنیانی صورت گرفته است . تجویز مستقیم داروهایشیمیایی به دلیل تجمع در اندام ، بافت یا سلول های غیر هدف می توانند عوارض جانبی زیادی ایجاد کنند . علاوه بر این ، مولکولهای داروهای شیمیایی در اکثر درمان ها دارای محدودیت هایی مانند پایداری پایین ، کارایی هدف گیری پایین ، نفوذپذیری کم وانتشار غیر کنترل شده دارو هستند . در سال های اخیر ، سیستم های جدید تولید داروهای گیاهی دارای ظرفیت تاثیر گذاری بالا وقابلیت آزاد سازی کنترل شده داروتا حد زیادی مشکلات و محدودت ها را بر طرف کرده اند. امروزه محققان حوزه گیاه پزشکی نیزتاثیر استفاده از گیاهان دارویی بر درمان بیماری ها را در حوزه بیو پزشکی بررسی و مطالعه می کنند و نتایج منتشر شده نشان میدهند که عموما داروها گیاهی قادر هستند رویکرد های موثرتری در درمان بیماری و نیز تحویل داروها ارائه می دهند . نبود امکانات،گران شدن دستگاه های مورد نیاز و نداشتن تجهیزات و ابزار ها و امکانات لازم برای انجام سنتز های آزمایشگاهی از جمله چالشهای موجود در انجام این پروژه ها و تولیدات گیاهی است . اما با وجود تمام کاستی ها در این زمینه ،گستره عملکردی مثبت ووسیعی در بنیان نهادن جایگزینی داروهایی گیاهی به جای داروهای شیمیایی شکل گرفته است .کلیدواژه ها
داروهای گیاهی ،گیاه درمانی ،کروماتوگرافی،اسکپتروسکوپی ،کمومتریکمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.