تحلیل تطبیقی »گلستان سعدی« و رمان »کیمیاگر« پائولو کوئلیو(بر پایه نظریه ی معنادرمانی فرانکل )

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی ادبیات، زبان شناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: AZTCONF03_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکیب داودی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد

همیلا کاوس زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید چمران

چکیده

یکی از مهم ترین نظریه های روانشناسی مدرن، و مرتبط با حوزهی ادبیات، نظریه ی معنادرمانی ویکتور فرانکل است . مطابق این نظریه ، مشکل اساسی انسان امروزی خلا و بی معنایی زندگی اوست ، و برای دست یابی به سلامت روانی اجتماعی ، باید از طریق آموزههای متون ادبی ، معنای زندگی را برای مخاطبان تثبیت نمود. یکی از مشهورترین گنجینه های ادبیات تعلیمی فارسی ، گلستان سعدی است ، که سرشار از تعالیم اخلاقی و حکمی است و از این جهت با نظریه فوق، قابل تطبیق است . از طرف دیگر رمان کیمیاگر پائولو کوئلیو، که معروف ترین اثر این نویسنده است ، تا حدودی تحت تاثیر نظریه فرانکل است . بنابراین در این پژوهش بنا داریم، با استفاده از روش کتابخانه ای، تحلیلی_توصیفی، به این پرسش پاسخ دهیم که:زمینه های ارتباط گلستان سعدی و رمان کیمیاگر پائولو کوئلیو، بر پایه ی نظریه معنادرمانی فرانکل کدام اند؟نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که؛ هر دو اثر مورد بررسی، از مضامین تعلیمی برخوردارند، و بهواسطه ی توجه به مفاهیمی چون: رنج پذیری، تعالی، فردیت، قناعت، عشق و... با نظریه ی لوگوتراپی فرانکلدر تطابق اند. از دیگرسو، به واسطه ی شهرت و قدمت آثار سعدی نسبت به این نظریه و همچنین کتابکیمیاگر، می توان تاثیرگذاری او را بر ذهن و اندیشه ی ویکتور فرانکل و پائولو کوئلیو ادعایی پذیرفتنیدانست

کلیدواژه ها

معنادرمانی، سعدی، گلستان، پائولو کوئلیو، کیمیاگر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.