بررسی تنوع ژنتیکی ماشک با استفاده از نشانگر مولکولی ISSR

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا کهریزی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشا

عبداله نجفی

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه

ناهید نیاری خمسی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

اکبر شعبانی

عضو هیات علمی- مرکز تحقیقات کشاورزی دیم کشور ، بخش علوفه

چکیده

تنوع ژنتیکی گیاهان طی هزاران سال ایجاد شده و در طبیعت به صورت پایدار باقی مانده است. در این آزمایش به منظور بررسی تنوع ژنتیکی از 15 ژنوتیپ ماشک پانونیکا به همراه ماشک داسی کارپا شاهد استفاده گردید، بدین صورت که پس از استخراج DNA برگهای تازه به روش CTAB و تکثیر آنها توسط 5 نشانگر مولکولی ISSR ، پس از امتیازدهی باندها به وسیله صفر و یک، تنایج حاصله توسط نرم افزار NTSYS-p مورد تجزیه قرار کرفت. با انجام تجزیه کلاستر توسط روش UPGMA ژنوتیپهای مورد بررسی در 1 کلاس قرار گرفتند. کمترین فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپهای 1و 2 و بیشترین فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپهای 1و 16 بوده، همچنین ضریب همبستگی کوفنتیک با 0/91 = r که دندروگرام توجیه مناسبی از همبستگی میباشد. نتایج حاصل از محتوای چند شکلی PIC نشان داد که بالاترین مقدار PIC مربوط به IS1 با 0/42 بود. IS15 با 0/27 دارای کمترین PIC میباشد. همچنین میانگین pic در این آزمایش برابر 0/33 میباشد.

کلیدواژه ها

ماشک، ژنوتیپ، تنوع ژنتیکی، ISSR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.