بررسی کلکتورسهموی جذب مستقیم با یک لوله مرکزی جاذب به منظور جذب سطحی و حجمی به طور همزمان و اثر نانو سیال کربن در بهبود عملکرد حرارتی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-14-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر امرایی

دانشجوی دکتری ، مهندسی مکانیک ، دانشگاه آزاد تهران مرکز، ایران

محمد افتخاری یزدی

استادیار ، گروه مهندسی مکانیک ، دانشگاه آزاد تهران مرکز، ایران

آرش میر عبدالله لواسانی

دانشیار ، گروه مهندسی مکانیک ، دانشگاه آزاد تهران مرکز، ایران

چکیده

هدف از این کار بررسی یک هندسه متفاوت درکلکتور سهموی به منظور افزایش راندمان حرارتی از طریق جذب همزمان سطحی و حجمی به صورت ترکیبی هست. اخیرا مشاهده شده که اگر دمای ورودی بالای ۲۵۰ درجه سانتی گراد باشد کلکتورهای جذب مستقیم می تواند راندمان را تا ۱۰% افزایش دهد با توجه به اینکه رابطه مستقیمی بین غلظت نانوسیال و قطر لوله شفاف حامل سیال با ضریب جذب وجود دارد، از طرفی هرچه غلظت نانوسیال بالا رود مشکلات رسوبگذاری سیال و نگهداری سیستم پیش می آید. در این تحقیق مقدار نانوکربن استفاده شده به صورت سوسپانسیون ۰/۰۲ gr/l در سیال پایه روغن در نظر گرفته شده است که طبق داده های تجربی این مقدار غلظت نانو کربن پرتوهای نور را در عمق ۲۴ (میلی متر) کاملا جذب میکند و از همین ضریب جذب برای این هندسه خاص از کلکتور استفاده شده است. نتایج نشان میدهد بقیه تشعشع به صورت سطحی با استفاده از لوله مرکزی جذب میشود به طوری که راندمان حرارتی را تا ۶ درصد نسبت به کلکتور معمول جذب مس را داریم که حدود ۱۹ درجه کلوین است.

کلیدواژه ها

کلکتور سهموی, نانوسیال, جذب سطحی, عملکرد حرارتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.