تعیین پروفیل ویروئیدی در بعضی ارقام مرکبات با استفاده از تکنیکهای بیولوژیک و مولکولی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_295
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 662
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه
عضو هیئت علمی بخش گیاهپزشکی، موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر
استاد گروه گیاهپزشکی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان.
دانشچوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامی
چکیده
هفت ویروئید مهم از مرکبات با درجات مختلف خسارت گزارش شده است. در این تحقیق ارزیابی آلودگی ارقام تجاری پرتقال تامسون ناول، خونی مورو، نارنگی پیج و پوملو نسبت به ویروئیدهای مرکبات مورد بررسی قرارگرفت. در این بررسی، گیاهان بالنگ اتراگ C. Medica به عنوان محک عمومی ویروئیدهای مرکبات با اینوکولوم از منشا درختان مادری ارقام مذکور از طریق پیوند پوستک آلودهشده و در شرایط کنترل شده دمایی گلخانه )روز 44 ، شب 22 درجه سانتیگراد( نگهداری گردید. شش ماه پس از آلوده سازی، استخراج RNA به روش SDS-Potassium acetate از بافت اتراگ RT-PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ویروئیدهای HSVd ، CBLVd ، CDVd و CBCVd انجامشد. پس از استخراج با فنل خالص سازی و ردیابی RNA ویروئیدهای مرکبات برای جداسازی آن، با استفاده از سیستم الکتروفورز پی در پی در ژل پلی اکریل آمید (S-PAGE) انجام شد. بدین صورت که ابتدا RNA استخراج شده تحت جریان الکتریکی 04 میلی آمپر به مدت 2/5 ساعت قرار گرفت سپس قسمتی از ژل )محل تجمع RNA ویروئید( برش داده شده و به ژل دوم منتقل گردید، تحت جریان الکتریکی 12 میلی آمپر به مدت 4/5 ساعت قرارگرفت و رنگ آمیزی با نیترات نقره انجام شد. به منظور انجام هیبریداسیون RNA استخراج شده پس از قرار گیری تحت شرایط واسرشتی ژل پلی اکریل آمید به مدت 2/5 ساعت در جریان الکتریکی 04 میلی آمپر به ممبرن منتقل گردید هیبریداسیون با استفاده از پروبهای ویروئیدهای CEVd و HSVd با استفاده از DIG نشاندار شده انجام شد. نتایج، آلودگی ارقام تامسون ناول و خونی مورو را به ویروئیدهای مذکور تایید کرد.کلیدواژه ها
CEVd ، HSVd ، هیبریداسیون، S-PAGEمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.