انگشت نگاری ژنتیکی جدایه های xanthomonas عامل لکه برگی و شانکر ساقه پسته با rep‐PCR
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_280
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1248
نویسندگان
کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی س
استاد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
جدایه هایی از Xanthomonas از لکه های روی برگ و شانکرهای ساقه درختان پسته Pistacia vera از استان کرمان جدا گردید. نقوش قطعات DNA کثیرشده در rep-PCR با آغازگرهای ERIC و BOX جدایه ها با نقوش همسان چندین گونه و پاتوار Xanthomonas مقایسه گردید. تنوع قابل توجهی در نقوش rep-PCR جدایه های بررسی شده مشاهده شد. بر اساس نقوش حاصل از BOX-PCR به شکل واضح تری، جدایه ها در سه گروه متمایز قابل تفکیک بودند. اثر انگشت ژنتیکی یک گروه از جدایه ها شباهت بالایی با اثر انگشت جدایه های متعلق به گونه X. arboricola pv. corylina داشتند . جدایه هایی که گروه دوم را تشکیل دادند، دارای اثر انگشت مشابهی با X. campestris پاتوارهای campestris و incanae بودند، درحالی که جدایه های گروه سوم تشابه چندانی از این نظر با جدایه های چندین گونه Xanthomonas به کار برده شده به عنوان جدایه های مرجع از جمله X. X. dyei ، X. celebensis ،translucens و X . perforans اشتند. بیماریزایی نماینده ای از جدایه های هر سه گروه در برگ های پسته ، با مایه زنی نهالهای یکساله پسته اثبات گردید. بر اساس نتایج بررسی حاضر و مطالعات قبلی به نظر می رسد جدایه ها متعلق به سه گونه یا پاتوارمختلف Xanthomonas عامل لکه برگی و شانکر شاخه های پسته در ایران باشند.کلیدواژه ها
پسته ،Xanthomonas ، BOXمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.