بررسی تنوع ژنتیکی توده های سیاه دانه با استفاده از نشانگر AFLP

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 839
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طاهری

دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد

امیر محمد ناجی

دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد

رضا طالبی

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

چکیده

به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی و ارتباط ژنتیکی برخی از توده های ایرانی گیاه سیاه دانه ،(Nigella.sativa L.) ، 12 توده سیاه دانه از نواحی مختلف جغرافیایی ایران تهیه و با استفاده از نشانگر AFLP برآورد های تنوع ژنتیکی انجام شد. در این مطالعه نمونه DNA 10 فرد از هر توده به صورت مخلوط استخراج شد و با 8 جفت آغازگر انتخابی AFLP مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. از مجموع 207 نوار قابل امتیاز دهی تعداد 179 نوار 86% چند شکل بود. ضریب شباهت ژنتیکی در بین توده ها از 0/60 ضریب شباهت ژنتیکی در بین توده ها از 0/86 بین توده های فردوس و قوچان بود. تجزیه خوشه ای به روش UPGMA با استفاده از ضریب شباهت ژاکارد و تجزیه به روش PCoA توده ها را به سه گروه اصلی تقسیم نمود. نتایج نشان داد که تنوع ژنتیکی قابل قبولی در بین توده های سیاه دانه وجود دارد.

کلیدواژه ها

سیاه دانه، تنوع ژنتیکی ، AFLP

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.