مطالعه تاثیر اعمال رویکرد احیای رابطه ی انسان و طبیعت در فرهنگ ایرانی در طراحی مرکز گیاه شناسی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS06_556
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 66
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی معماری ،دانشگاه علوم تحقیقات تهران، واحد یزد ، ایران
چکیده
یکی از بهترین روش های ارتباط انسان با طبیعت استفاده از باغ سازی در مکان ها و دوران های مختلف بوده است . شناخت طبیعت و بررسی تآثیر بسیار مهم آن بر زندگی و زنده ماندن انسان ها امری حیاتی است و همین موضوع، کسب اطلاعات جدید و به روز را برای هر فرد، امری بسیار ضروری ساخته و از این رو مطرح کردن مراکزی چون مرکز گیاه شناسی که سعی در احیا رابطه از دست رفته بین انسان و طبیعت را دارند به خوبی میتواند پاسخگوی این نیاز باشند. مقاله حاضر در پی ایجاد کالبدی است برای پویایی و حضورپذیری افراد بیشتر در فضاهای مرتبط با طبیعت ، لذا با تاکید بر هدف عمده طرح که افزایش تعامل بین انسان و محیط پیرامونش می باشد ، اهدافی چون ایجاد زمینه ای برای پیوندهای فرهنگی و ارتقا سطح رابطه مردم با الگوهای باغ سازی گذشتگان و رسیدن به آرامشی که فقط در اثر ارتباط و شناخت طبیعت حاصل می شود مد نظر می باشد. جهت جمع آوری داده ها روش کتابخانه ای و مقایسه نمونه موردی ها مورد بررسی قرار گرفت . در نتیجه ی آن، عوامل مختلف تآثیر گذار در طراحی با استناد به فرهنگ ایرانی در مرکز گیاه شناسی مشخص گردیدند. تحلیل و آنالیز نمونه های مشابه موفق ، ایده های مناسبی جهت انتخاب فضاهای مناسب ارائه دادند. سپس برنامه فیزیکی فضاهای مشخص شده، با رعایت اصول و استاندارهای طراحی تنظیم شد. در نهایت به توضیح تحلیل اقلیمی شهر شیراز، آنالیز سایت و همچنین کانسپت و ایده طرح پرداخته شد.کلیدواژه ها
طبیعت ، انسان، باغ ، باغ ایرانی ، ارتباط بین انسان و طبیعتمقالات مرتبط جدید
- بررسی ویژگیهای معماری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و میزان انطباق آن با اصول (معماری دوره صفوی سبک اصفهانی)
- تحلیل رویکرد دکترین های تخصصی در حفاظت از میراث جنگ
- مطالعه گنبدخانه تاج الملک با تاکید بر شناسایی مصالح و آسیبهای رطوبتی
- ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر روند فرسایش بافت تاریخی و ارائه راهکارها (نمونه موردی محله یونجالیق ارومیه)
- آسیب شناسی و طرح مرمت بافت تاریخی محله جلفای اصفهان با تاکید بر محله میدان بزرگ جلفا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.