تعیین تنوع ژنتیکی سودوموناسهای ایجاد کننده لکه قهوهای قارچ خوراکی در نواحی مرکزی و شمال شرقی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اخلاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردو

سعید طریقی

استادیارگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد فارسی

استاد گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دان

پریسا طاهری

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بیماری لکه قهوهای قارچ خوراکی مهمترین بیماری باکتریایی قارچ تکمهای در ایران و جهان می باشد. این بیماری به عنوان یکی از عوامل کاهش کیفیت و کمیت در قارچ خوراکی تکمهای مطرح می باشد. عامل بیماری چند گونه سودوموناس بوده که عموماٌ، گونه tolaasii و در درجه بعدی گونه agarici به دفعات گزارش شده اند. به منظور تعیین ارتباط ژنتیکی میان جدایهها از روش REP-PCR و پرایمرهای ERIC و BOX استفاده شد. پس از مشخص کردن شرایط PCR و انجام واکنش، محصول بر روی ژل آگارز 2% مشاهده شد. آنالیز نقوش الکتروفورزی محصولات PCR بر اساس وجود قطعات همسان و غیر همسان در جدایه ها با استفاده از ضریب تشابه جاکارد jaccard coefficient صورت گرفت. برای رسم درخت فیلوژنتیکی به روش UPGMA و با نرم افزار NTSYS رسم شد. براساس الگوی قطعات DNA جدایه در چندین گروه قرار گرفتند که نشان دهنده تنوع زیاد در میان جدایه ها و موثر بودن استفاده از انگشت نگاری DNA به روش REP-PC برای گروه بندی استرین ها می باشد.

کلیدواژه ها

سودوموناس، قارچ خوراکی تکمهای ، REP –PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.