جداسازی و شناسایی باکتری استرپتومایسس از فراریشه درختان کیوی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه بشیری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه گیلان

سالار جمالی

استادیار گروه گیاهپزشکی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه گیلان

مرتضی گل محمدی

عضو هیئت علمی گروه گیاهپزشکی - موسسه تحقیقات مرکبات کشور - رامسر

چکیده

اکتینومیست ها حدود 40 درصد از جمعیت باکتریایی را در محیط های خاکی تشکیل می دهند . استرپنومیسس ها به عنوان عضوی از این گروه دارای پتانسیل بالایی در تولید متابولیت های ثانویه مثل انتی بیوتیکها ، آنزیم ها ، علفکشها ، مواد ضد سرطان و دیگر ترکیبات مفید می باشند که نقش مهمی در بیوکنترل و تثبیت نیتروژن خاک ایفا می کنند. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی استرپتومیسس های موجود در فرا ریشه کیوی بود. بدین منظور نمونه برداری از برخی باغات کیوی استان ها گیلان و مازندران انجام شد. جهت دا سازی ابتدا خاکها به مدت 24 ساعت در دمای اتاق خشک شدند تا از رشد باکتری های ساپروفیت در محیط کشت کاسته شود. سپس 20 گرم خاک در 100 سی سی اب مقطر استریل حل و از ان سری رقت تهیه شد. به منظور تفکیک کلنی ها رقت های 1/1000 و 1/10000 روی محیط کشت CGA کشت داده شدند. پس از گذشت 3 تا 5 روز انکوباسیون در دمای 28 c ، کلنی های استرپتوماسیس ظاهر شدند. به منظور تسهیل در امر شناسایی خالص سازی صورت گرفت. جهت بررسی خصوصیات مورفولوژیکی ، کلنی های خالص شده روی محیط های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. از جمله این محیط ها می توان به محیط SCA و OMA اشاره کرد. در مجموع 9 ایزوله جداسازی شد که جهت اطمینان از تشخیص انها ، از روش کانی پی سی ار با پرایمر های اختصاصی Sp1& Sp2 استفاده شد. بعد از الکتروفورز محصول تکثیر شده ، نتایج تشخیص در مورد 6 جدایه مثبت بود. روش مستقیم کلنی پی سی ار به عنوان روشی سریع و دقیق در شناسایی استرپتومایسس معرفی می گردد.

کلیدواژه ها

اکتینومیست ها ، خاک ، کیوی ، شناسایی مولکولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.