مقایسه و تعیین تنوع جمعیت های گونه T. Monococcum توسط مارکر IRAP در ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا اسلامی فاروجی

دانشگاه اصفهان

محمدرضا رحیمی نژاد

دانشگاه اصفهان

حجت اله سعیدی

دانشگاه اصفهان

چکیده

د T. Monococcum اولین بار توسط لینه شناسایی شد. مدارک زنتیکی اخیر مشخص می کند که گندم T. Monococcum ممکن است از einkorn خودرو در ناحیه کوه های قره داغ در شمال شرقی ترکیه ، منشا گرفته و خودرو شده باشد. توسعه اصلاح نباتات مستلزم داشتن اطلاعات پایه ژنتیکی وسیع در این زمینه است در تایستان 1389 از نواحی مختلف ایران و از جمعیت های خودرو نونه برداری صورت گرفت. محصولات PCR روی ژل آگارز 2% تفکیک و ارزیابی شد. حلیل آماری باندهای مشاهده شده با نشانگرهای IRAP به منظور تفسیر نتایج مشاهده شده روی ژل اگارز صورت گرفت. به منظور تحلیلی د اده ها هر یک از جایگاههای باندی مشاهده شده بر روی زل به منزله ی یک صت با دو حالت حضور/غیاب در نظر گرفته شد. بر پایه ی اندازه نسبی باندها ماتریس داده ها t x n در Excel تشکیل شد.نمره دی باندهای حاصل از تکثیر PCR با اتفاده از نرم افزار فتو شاپ انجام و بر اساس ضرایب Simple matching ، Jaccard و Dice میزان شباهت میان OTUs هر یک از جکعیت ها به عنوان یک OTU در نظر گرفته شد محاسبه شد و برای تعیین روابط خویشاوندی تاکسون ها بعد از محاسبه ماتریکس t x t دندروگرام خوشه ای UPGMA ترسیم و مورد تحلیل قرار گرفت. یکی از نتایج حاصل درصد پلی مورفیسم ژنتیکی میان جمعیت های گونه ی T. monococcum 68/62 بود.

کلیدواژه ها

د T. Monococcum ، تنوع ، ایران ، مارکر مولکولی ، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.