وضعیت سنجی اقتصاد اسلامی در فرایند برنامه ریزی شهری ایران در تطبیق با اقتصاد مقاومتی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS06_167
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 76
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت امور دفاعی ، دانشگاه جامع امام حسین (ع)،
چکیده
اقتصاد اسلامی یکی از چارچوبهای دینی در علم اقتصاد است که به دلیل جامعیت و ویژگی تعاونگرایانه ی آن مورد توجه قرار گرفته است . در مقایسه با نظریه های اقتصاد کینزی و درآمد نسبی ، اقتصاد اسلامی علی رغم قدمت بیشتر از صورتبندی منطقی تر برخوردار است و در مقایسه با مدلهای موجود، از توانمندی بیشتری برای گردش همگانی مولفه ی درآمد و ثروت و پیشگیری از انباشت طبقاتی آن دارد. با توجه به اهمیت سیستم اقتصاد اسلامی ، تحقیق حاضر به بررسی وضعیت مولفه های این سیستم در ایران پرداخته و رهاوردهای آنرا با آرمانهای اقتصاد مقاومتی مقایسه کرده است . مولفه های سیستم اقتصاد اسلامی در تحقیق حاضر، متشکل از سه مولفه ی زکات، خمس و انفاق است . دادههای سه مولفه ی یاد شده از طریق آمارنامه های بانک مرکزی و کمیته ی امداد امام خمینی (ره) گردآوری شده و در مقطع زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ با استفاده از پنل دیتا در میان استانهای کشور، بررسی شده است . نتایج تحقیق ، نشان می دهد که از میان سه مولفه ی مورد بررسی اقتصاد اسلامی ، تنها زکات در اقتصاد کشور تاثیر معنادار اما ضعیف داشته است و دو مولفه ی دیگر تاثیری نداشته اند. بنابراین ، عدم توسعه ی کمی و وضعیت نامطلوب مولفه های اقتصاد اسلامی یکی از موانع مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.کلیدواژه ها
برنامه ریزی شهری ، اقتصاد اسلامی ، اقتصاد مقاومتی ، زکات، خمس و انفاقمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.