سلول های بنیادی و تولید حیوانات ترانس ژنیک

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,108

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_193

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

سلولهای بنیادی اسپرماتوگونیال SSCs نوعی از سلول های بنیادی بالغ در پستانداران نر هستند که از سلولهای جنینی نخستین PGCS مشتق می شوند. این سلولها دارای ظرفیت بازسازی خود و قادر به تمایز در جایگاه ویژه بیضه هستند. آنها تنها سلولهای بنیادی بالغ در بدن سالم بعد از تولد هستند که در طول زندگی بازسازی خود را انجام میدند و اطلاعات ژنتیکی را به فرزندان خود منتقل می کنند . تکنین پیوند زدن SSCs برای اولین بار به وسیله Brinster و همکاران 1994 شرح داده شد. اخیرا مشخص شده است که SSCs پتانسیل زیادی در تولید حیوانات ترانس زنیک دارد . ویزگی های تمایز و تکثیر بسیار سریع SSCs باعث تولید حیوانات ترانس زنیک از این سلولها میشود. SSCs می تواند به تولید حیوانات مزرعه ای ترانس زنیک کمک کند و بدین گونه توانایی تولید و نگهداری حیوانات ارزشمند مانند گونه های اصلاحی کمیاب ایجاد می شود. SSCs می تواند به منظور ارتقا ارزش اقتصادی حیوانات به وسیله بهبود راندمان اصلاحی مورد استفاده قرار گیردپیوند SSC ممکن است دام اهلی نر اصلاح شده ممتازی را در محیط های بد به وجود اورد و در نتیجه نتایج با ارزشی می توانند تولید شودند. تا به امروز در میان گونه های غیر جونده نتایج زنده به کمک SSCs فقط در گوسفند و بز با راندمان حودو 10 - 7% تولید شده اند. امروزه استفاده از SSCs برای تولید حیوانات ترانس زنیک یکی ازموضوعات داغ تحقیقاتی شده است. در این مقاله سعی می شود تایشرفت تحقیقات کنونی در ناحیه سلولهای بنسادی اسپرماتوگونال شامل منبع ، انواع و تمایز SSCs و کاربرد حیوانات ترانس زنیک با تمرکز ویزه روی استراتژی تحویل SSCs از جمله تزریق لوله منی ساز ویوند سلولهای بنیادی اسپرماتوگونال را مرور کنیم.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مژده محمودی

عضو انجمن پژوهشگران جوان و دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح دام - دا

محمدرضا محمدآبادی

دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Brinster R L, 2007. Male germline stem cells: from mice ...
  • Herrid M, Olejnik J, Jackson M, Suchowerska N, Stockwell S, ...
  • Hofmann M C., 2008. Gdnf signaling pathways within the mammalian ...
  • Honaramooz A, Yang Y., 2011. Recent advances in application of ...
  • Mardanpour P, Guan K, Nolte J, Lee J H, Hasenfuss ...
  • Xiang-yang M., 2011. Production of Transgenic Animals Using Spermato gonial ...
  • نمایش کامل مراجع