بررسی رابطه بین عدم قطعیت اقتصادی (با رویکرد نرخ تورم، نرخ ارز، شاخص کل بورس) ومقایسه پذیری صورت های مالی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
- کد COI اختصاصی: IICMOCONF10_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 82
نویسندگان
کارشناسی ارشد، حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده
نوسان متناوب و زیاد در متغیرهای اقتصادی یکی از نشانه های وجود عدم قطعیت در سیستم های اقتصادی، است. نرخ تورم، نرخارز، شاخص کل بورس مهم ترین شاخص های عملکرد اقتصاد کلان می باشند. همزمانی صعود قابلتوجه نرخ تورم، نرخ بازار آزاد ارز،شاخص کل بورس در اقتصاد ایران طی دهه ۱۳۹۰ و تاثیر کلیدی این متغیرها بر اقتصاد ایران و شرکت ها باعث انجام این پژوهشبا هدف بررسی رابطه بین عدم قطعیت اقتصادی و مقایسه پذیری صورت های مالی شده است. به منظور دستیابی به هدف پژوهش،تعداد ۱۲۵ شرکت از بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ به روشنمونه گیری حذف سیستماتیک انتخاب و جهت انجام تحلیل در نظر گرفته شد. در این راستا ابتدا شوک های ناشی از نرخ تورم، نرخ بازار آزاد ارز، شاخص کل بورس با استفاده از الگوی ARCH و EGARCH برآورد شده و جهت آزمون فرضیه های پژوهش از روش حداقل مربعات استفاده شد. نتایج نشان می دهد، عدمقطعیت نرختورم و عدمقطعیت نرخ ارز تاثیر منفی و معناداری برمقایسه پذیری صورت های مالی دارند. همچنین عدمقطعیت شاخص کل بورس بر مقایسه پذیری صورته ای مالی تاثیر معناداریندارد.کلیدواژه ها
عدم قطعیت اقتصادی، نرخ تورم، نرخ بازار آزاد ارز، شاخص کل بورس، مقایس هپذیری صورت های مالیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.