بررسی مولکولی ژن کد کننده آنزیم تاکسادین سینتاز در سرخدار (Taxus baccata)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_173
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 914
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه بوعلی سینا، همدان
استادیار گروه بیوتکنولوژی دانشگاه بوعلی سینا، همدان
استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه بوعلی سینا، همدان
چکیده
تاکسول یک داروی آنتی میتوزی بسیار کارآمد، با طیف گسترده تاثیر برروی انواع مختلف سرطانها، است که اولین بار از پوست درخت سرخدار اقیانوس آرام Taxus brevifolia جداسازی شد. تاکسول در گروه تاکسانها طبقه بندی میشود که تاکنون بیش از 350 نوع مختلف از آنها در گونههای سرخدار شناسایی شدهاند. ژرانیل ژرانیل دی فسفات پیش ماده اصلی تاکسول است که از طریق فعالیت آنزیمی بنام تاکسادین سینتاز TS تشکیل تاکسادین taxa-diene (5),11(12)-4 اسکلت اصلی تاکسانها، را کاتالیز میکند. در تحقیق حاضر، حضور ژن TS در سرخدار بومی ایران بررسی گردید. برای این منظور، نمونههای گیاهی از درختان سرخدار رویش یافته در استان مازندران، جمع آوری گردید. پس از استخراج DNA ژنومی، حضور ژن TS با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بوسیله واکنش زنجیرهای پلیمراز بررسی گردید. پس از الکتروفورز محصولات PCR در ژل آگارز، تک باند نشان دهنده حضور ژن TS در نمونههای DNA گیاه مشاهده شد. این نتیجه نشان دهنده حضور ژن تاکسادین سینتاز در سرخدار ایرانی Taxus baccata است. این گروه در حال انجام آزمایش های تکمیلی برای شناسایی سایر ژنهای موثر در بیوسنتز تاکسول است.کلیدواژه ها
تاکسول، سرخدار، ژن TS ، آنزیم تاکسادین سینتازمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.