تعیین ترکیبات کل فنولی، فلاونوئیدی، کاروتنوئیدی و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اناریجه
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_164
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3054
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دان
استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی
چکیده
امروزه بهدلیل فعالیت ضد رادیکالی شناخته شده ترکیبات گیاهی و مشتقات آنها، توجه بسیار زیادی به افزودن آنها به سامانههای غذایی و بیولوژیکی بهعنوان آنتیاکسیدان شده است. گیاه اناریجه با نام علمی Froriepia subpinnate متعلق به خانواده Umbelliferae میباشد که پراکندگی وسیعی در مناطق شمالی ایران دارد. این گیاه به عنوان سبزی در تهیه غذاهای معطر بومی مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش، سنجش میزان ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و کاروتنوئیدی کل عصاره اتانولی اناریجه به روش اسپکتروفتومتری انجام شد و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره با آزمونهای مهار رادیکالهای آزاد DPPH و قدرت احیاءکنندگی آهن با آزمون FRAP مورد بررسی قرار گرفت و با آنتیاکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. محتوای ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و کاروتنوئیدی کل بهترتیب 44/44 میلیگرم گالیک اسید بر گرم عصاره و 17/84 میلیگرم کوئرسیتین بر گرم عصاره و 5/7 میلیگرم بر گرم بافت خشک بود. همچنین عصاره در آزمون های آنتی اکسیدانی بخوبی استاندارد BHT عمل نمود. بر اساس نتایج به دست آمده، گیاه اناریجه را می توان به عنوان منبع بالقوه ای از آنتی اکسیدان های طبیعی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا معرفی نمود.کلیدواژه ها
فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنولی، عصاره اتانولی، اناریجهمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.