تحلیل و مدیریت ریسک های مربوط به اوراق صکوک در بازارهای مالی اسلامی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی یافته های نوین در مدیریت، روان شناسی و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: INCMET07_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سیل سپور

دانشجو کارشناسی ارشد مدیریت مالی، گروه مدیریت مالی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

حسین سیل سپور

دانشجو دکتری مالی-بانکداری، گروه بانکداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطائی، تهران، ایران

شیما احمدی

دانش آموخته دکتری حسابداری، گزوه حسابداری، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

روح اله مرادی

استادیار مدیریت مالی، گروه اقتصاد و حسابداری، دانشکده مدیریت دانشگاه امام علی (ع)

چکیده

در عرصه مالی اسلامی، به دلیل محدودیت هایی که قوانین شریعت اسلامی بر بهره وضع می کند، استفاده از ابزارهایی مانند اوراق قرضه مرسوم نیست. بر همین اساس، اقتصاددانان در کشورهای اسلامی، به ویژه ایران، در پی طراحی ابزارهای مالی جدیدی هستند که با اصول اسلامی سازگار باشند تا هم به تامین مالی بپردازند و هم ریسکها را پوشش دهند. این مقاله به بررسی و تحلیل اوراق صکوک می پردازد که در فرآیندهای تامین مالی نقش بسزایی دارند. در بخش اصلی، اوراق بهادار اسلامی و انواع صکوک معرفی شده اند و تطابق آنها با قانون و شریعت، شباهت ها و تفاوت ها، مزایا و معایب آنها نسبت به اوراق قرضه سنتی مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان، به ریسک های مرتبط با صکوک و روش های مدیریت این ریسک ها اشاره شده است . تئوریسین ها و برنامه ریزان در بازارهای مالی اسلامی ایران با استفاده از معاملات اسلامی، به دنبال ایجاد ابزارهای مالی اسلامی جدیدی هستند که جایگزین ابزارهای مالی معمول شوند. این رویکرد، تحلیلگران و سرمایهگذاران را بر آن داشته تا این ابزارها را از زوایای گوناگون، به ویژه از جنبه ریسک های پیشرو، مورد ارزیابی قرار دهند. با توجه به اهمیت بالای ریسک در بازارهای سرمایه، ضروری است که ریسک ها شناسایی، ارزیابی و مدیریت شوند. این مقاله قصد دارد تا ریسک های مرتبط با اوراق صکوک را از دیدگاه تحلیلگران و سرمایه گذاران بررسی کرده و راهکارهایی برای مدیریت آنها ارائه دهد.

کلیدواژه ها

اوراق قرضه، صکوک، ابزار مالی اسلامی، مدیرت ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.