تحلیل نشانه معناشناختی تاثیر استارتاپ ها بر سبک زندگی : زبان شناسی اجتماعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله پژوهش های زبان شناسی: نظریه و کاربرد، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JJLS-3-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا طهماسبی نیگجه

دانشجوی دکتری، گروه زبان شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

علی کریمی فیروزجایی

دانشیار زبان شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

حمیدرضا شعیری

دانشیار گروه زبان و ادبیات فرانسه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

بهمن زندی

استاد گروه زبان شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

مقاله حاضر به بررسی نشانه-معناشناختی تاثیر استارتاپ ها بر سبک زندگی اختصاص دارد. استارتاپ ها نهادهایی هستند که توسط کارآفرینان به منظور ایجاد تولیدات و خدمات جدید، جهت مرتفع کردن نیازهای جوامع به وجود می آیند. استارتاپ ها بسترهای فرازمانی و فرامکانی هستند که دارای سیالیت هستند و درون بسترهای گفتمانی انتقالی با سرعت نامحدود حرکت می کنند. ورود این فن آوری ها ها به جریان زندگی انسان ها، منجر به تغییراتی در سبک زندگی افراد جامعه می گردد. سبک زندگی تولید شده با ساختارهای زبانی گره خورده و از طریق نشانه-معناها روابط انسان ها را درون بسترهای اجتماعی تنظیم می کنند. مساله اصلی این پژوهش این است که ببینیم نظام های گفتمانی استارتاپ ها چه تاثیر و رابطه ای بر روی سبک زندگی درون روابط اجتماعی دارند. این مقاله با تمرکز بر رویکرد نشانه-معناشناسی کاربردی که نحوه و شرایط به کارگیری و سازماندهی نشانه معناها را در شکل دهی سبک زندگی در فرایندهای زندگی اجتماعی مورد بررسی قرار می دهد تبیین شده است. همچنین با استفاده از روش تحلیل کیفی تلاش می کنیم تا نشان دهیم دستاوردهای فن آوری دنیای مدرن از جمله راه های ارتباط و تعامل و بهره مندی از تسهیلات استارتاپ ها، تغییر الگوی مصرف و دگرگونی الگوی مصرف را به دنبال داشته است. نتایج حاکی است که نظام های گفتمانی استارتاپ ها در سال های اخیر توانسته اند فضای اجتماعی را ایجاد کنند که در آن کنش گران، با اعتماد، مشارکت و روابط متقابل از آن ها در جهت رفاه و آسایش، صرفه جویی در زمان، کاهش ترافیک حفظ محیط زیست و... بهره مند شوند و سبک زندگی جدیدی را تولید کنند.

کلیدواژه ها

نشانه-معناشناسی کاربردی, نظام های گفتمانی, زبان شناسی اجتماعی, استارتاپ, سبک زندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.