جداسازی و شناسایی باکتریوسین ها از یک گونه ی باکتریایی پاتوژن گیاهی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره حاسبی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگ

رضا رضایی مکرم

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

محمد امین حجازی

استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور، تبریز

محمود صوتی خیابانی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

امروزه به دلیل افزایش آگاهی و حساسیت مصرف کنندگان در مورد افزودنی های شیمیایی و افزایش تقاضا برای مواد طبیعی تر و کم خطرتر، باکتریوسین ها توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. مطالعات نشان داده اند که می توان از برخی گونه های باکتریایی پاتوژن گیاهی نیز باکتریوسین هایی استحصال کرد که بر سایر گونه ها اثر ضدمیکروبی دارند. پاتوژن های گیاهی هر ساله خسارت های زیادی به کشورهایی که اقتصادشان از طریق صادرات محصولات کشاورزی تامین می شود، وارد می آورند. اما در بین خود این باکتری ها نیز رفتار آنتاگونیسمی مشاهده شده است و علت آن را تولید پپتیدهای ضد میکروبی بیان کرده اند. از این میان می توان به برخی سویه های زانتاموناس اشاره کرد که ترکیبات پپتیدی با خاصیت بازدارندگی بر سایر سویه های زانتاموناس تولید می کنند. در بررسی های انجام شده در این زمینه، هریک از گونه های پاتوژن با روش های معمول برای تشخیص تولید باکتریوسین آزموده شده اند و سپس با استفاده از یک سری آنزیم ها، ماهیت این باکتریوسین ها شناسایی شده است. نتایج حاکی از تولید باکتریوسین توسط برخی سویه ها و حساسیت سایر سویه ها نسبت به این باکتریوسین تولیدی است.

کلیدواژه ها

اکتریوسین، زانتاموناس، پاتوژن های گیاهی، آنتاگونیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.