ارزیابی شاخص های بیماریزایی در انتروکوکوس های ایزوله شده از پنیر لیقوان (شیر گوسفندی دلمه پنیر تازه پنیر رسیده)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 916
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری جغتایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی، دانشکده

مسعود یاورمنش

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مش

محمدرضا عدالتیان دوم

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مش

فریبا قیامتی یزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی، دانشکده

چکیده

در این تحقیق باکتری های انتروکوکوس ایزوله شده از شیر گوسفند، دلمه، پنیر تازه و پنیر رسیده لیقوان مورد بررسی قرار گرفتند. از میان 1011 باکتری ایزوله شده، باکتری های مشکوک به انتروکوکوس به لحاظ ویژگی های فنوتیپی، از نظر خواص بیوشیمیایی ) رشد در 2 ، 4 ، 6/5 درصد نمک کلرید سدیم و درجات مختلف دما و pH مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد، حدود 161 باکتری بیشترین مشابهت را از تمام جوانب به انتروکوکوس داشتند. بر این اساس ابتدا 01 باکتری به عنوان نماینده برای تشخیص دقیق تر با استفاده از روش های مولکولی)پرایمر های Universal مورد بررسی و سپس انتروکوکوس های شناسایی شده با استفاده از پرایمرهای اختصاصی گونه های فاسیوم و فکالیس مورد تایید واقع شدند. انتروکوکوس های شناسایی شده سپس از لحاظ مقاومت به ده نوع آنتی بیوتیک متداول ampicillin, penicillin vancomycin, gentamycin, erythromycin tetracycline, streptomycin, kanamycin, ciprofloxacin, chloramphenicol, مورد آزمون قرار گرفتند و باکتری های حساس و مقاوم مشخص گردیدند. همچنین دارا بودن شاخص های بیماریزایی متعدد از جمله خواص ژلاتینازی و همولیتیکی با استفاده از روشهای مبتنی بر کشت و فاکتورهای asa1, van A, van B, ace, cpd, esp و gelE با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که انتروکوکوس های مورد بررسی نسبت به آنتیبیوتیکهای کلینیکی مربوطه حساس بوده اما دارای تعدادی از شاخصهای بیماریزایی هستند.

کلیدواژه ها

انتروکوکوس، ویژگی های فنوتیپی، مقاومت به آنتی بیوتیک، شاخص های بیماریزایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.