بهینه سازی کدونی ژن کد کننده سیتوکروم باکتریایی 450P برای انتقال به خانواده سولاناسه جهت کاهش اثرات علف کش ها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز دولت آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

غلامعلی رنجبر

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

مسعود توحیدفر

دانشیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

علی دهستانی کلاگر

استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان

چکیده

تکنولوژی DNA نوترکیب امکان انتقال ژن از یک گونه به گونه هایی کاملا متفاوت را فراهم آورده است اما مسئله حائز اهمیت بیان مناسب این ژ نها در گونه گیرنده است. موجودات مختلف برای بیان ژ نها، کدون های خاصی را ترجیح م یدهند. کارایی فرآیند ترجمه از فراوانی کدو نهای بکار رفته در ژن تاثیر می پذیرد بنابراین برای رفع مشکلات کلون کردن ژ نها و انتقال آن ها از یک گونه به گونه ای غیرخویشاوند بهین هسازی کدونی امری ضروری است. برای تسریع و سهولت مبارزه شیمیایی با علف های هرز خانواده سولاناسه که از نظر ارزش غذایی و اقتصادی بسیار مورد توجه است ایجاد ارقام مقاوم به عل فکش راهکاری کاربردی است. آنزیم سیتوکروم 450 P سمیت عل فکش را در گیاه کاهش می دهد و گیاهان دارای این آنزیم م یتوانند سطح بالاتری از عل فکش را تحمل نمایند، بدین منظور توالی ژن کد کننده سیتوکروم 450 P از باکتری Sfreptomyces griseolus با شماره دست یابی 426708 AB از سایت (http://www.ncbi.nlm.nih.gov)NCBI دریافت شد و با نرم افزار Vector NTI advance11 بهینه و سایر آنالیزها با نرم افزار DNAStar انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد درصد GC در توالی اولیه از 68 % به 39 % در توالی بهینه شده کاهش یافته است، که به دلیل تغییر در نوع کدونهای ترجیحی می باشد. مقایسه توالی منشا و توالی بهینه شده، تغییر در کدونهای ترجیحی، جایگاه شناسایی آنزیم های برشی و ترکیب بازها را نشان داد و در نهایت ترجمه هر دو توالی، مشخص شد هر دو توالی آمینو اسیدهای کاملا یکسانی را کد می کنند و بهینه سازی هیچ تغییری در نوع و ترتیب آمینو اسیدها به وجود نیاورده است.

کلیدواژه ها

بهینه سازی کدونی، سیتوکروم 450 P ، سولاناسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.